Fără steroizi și alte substanțe: Legea privind incriminarea traficului de substanţe cu grad mare de risc, adoptată de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi (308 „pentru!), marţi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, a anunţat Agenţia Naţională Anti-Doping pe Facebook, transmite Agerpres.

”Victorie importantă astăzi în Parlament în lupta cu steroizii! Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi, 308 voturi ‘pentru’, una dintre cele mai importante legi din domeniul anti-dopingului: pedepse cu închisoarea pentru producătorii, traficanţii şi pentru cei care îndeamnă la administrarea de steroizi şi hormoni de creştere”, a anunţat şi preşedintele ANAD, fostul arbitru internaţional Cristian Balaj, pe pagina sa personală din aceeaşi reţea de socializare.

Citeste și:  FC Braşov Under 19, în optimile de finală ale Cupei României

”Prin adoptarea acestei legi ne aliniem standardelor impuse de Uniunea Europeană şi, în special, asigurăm copiilor noştri şansa de a creşte sănătoşi într-un mediu şi un sport curat. Mulţumesc Guvernului României, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Parlamentului României pentru susţinerea acestui proiect legislativ atât de important pentru practicanţii sportului recreativ şi pentru tânăra generaţie de iubitori ai sportului! Felicitări şi mulţumiri tuturor colegilor mei de la Agenţia Naţională Anti-Doping! Sunt mândru că suntem o echipă!”, a mai transmis Balaj.

Proiectul de lege a ajuns în Parlament după mai mult de trei ani de la demararea lui.

România şi Bulgaria rămăseseră ultimele ţări care mai sancţionau doar contravenţional asemenea fapte.

Citeste și:  Kids Tâmpa U16 merge în sferturile Cupei Elitelor

Sursa, Agerpres / Foto. Facebook – Cristian Balaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.