FC Braşov a pierdut în prelungiri un meci pe care l-a controlat până în minutul 90

Ghinion teribil pentru FC Braşov, care a pierdut în prelungiri o partidă pe care a controlat-o până în minutul 90. Stegarii au cedat cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Buftea, contra celor de la Progresul Spartac. Ambele goluri ale bucureştenilor venind în prelungirile meciului.

Prima repriză a fost echilibrată şi fără mari ocazii, însă cu stegarii mai aprope de poarta adversă. În minuul 28 Jovanovic a prins un şut bun din 30 de metri, însă mingea a trecut puţin peste poartă. În minutul 35, portarul braşovean, Micu a respins în corner un şut cu pământul din 25 de metri. În minutul 39 Angelov a scăpat singur cu portarul care a ieşit la picioarele atacantului stegar şi a apărat şutul. Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut fundaşului Ivan Fustar ca a dat pe lângă poartă, la colţul lung, după în corner, în minutul 43.

Repriza a 2-a a fost cu şi mai multe ocazii la poarta progresiştilor. În minutul 56 Angelov a trimis cu capul pe poartă după o centrare de pe partea stângă, însă portarul Mărgărit a reţinut cu siguranţă. În minutul 60 Vasile Constantin a şutat din 20 de metri, şutul a fost blocat, iar după o fază prelungită de atac un fundaş al Progresului a reuşit să respingă mingea din faţa propriei porţi. Minutul 64, Saim Tudor, la prima atingere a balonului a şutat însă din nou portarul a reţinut cu siguranţă.

Citeste și:  Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este pregătit pentru momentul 31 martie 2024, care marchează intrarea României în Spaţiul Schengen aerian

Minutul 65 a adus şi deschiderea de scor. Rareş Lazăr a şutat de la aproximativ 25 de metri, mingea a căzut în faţa portarului şi a intrat în poartă.

În minutul 74 Fustar a şutat din 10 metri puţin peste poartă, iar un minut mai târziu Lambrinoc a reluat spectaculs pe spate însă portarul a fost la post.

În minutul 85, fundaşul lateral Daniel Dumbravă a reluat din 25 de metri puţin pe lângă bară, la colţul lung, iar în minutul 88, Angelov, scăpat din nou singur cu portarul, l-a driblet, însă de la marginea careului a trimis în bară.

După 90 de minute foarte bune, prelungirile au fost de coşmar pentru stegari. În Minutul 91, Şandru a egalat scorul la 1, cu capul, după un corner bătut la colţul scurt şi prelungit pe bara a 2-a, iar în minutul 94 s-a făcut 2-1 pentru gazede, care au marcat din penalty prin Tudorache.

Citeste și:  ANM a emis două avertizări meteorologice

“Am avut posibilitatea să facem 2-0, cu poarta goală, nu am reuşit să înscriem. Apoi o fază fixă care trebuia foarte ușor evitată și un gol de 2-1 dintr-un penalty inexistent. Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Au făcut un joc bun, spre foarte bun. Am controlat meciul, repriza a doua s-a jucat doar la o poartă. În minutul 88 să dai bară, iar apoi să iei două goluri, dintr-un penalty de cascadorii râsului. Dar asta este, mergem mai departe. Este frustrant, că din ceea ce s-a jucat astăzi, nici măcar egalul nu era meritat pentru cei de la Progresul. Nu vreau să cred că e rea intenţie, dar la 5 penalty-uri pe care le ai, dintre care 4 foarte clare, n-ai ce să mai vorbeşti. Primeşti un penalty de aşa natură, la ultima fază, te face să te gândeşti la mai multe lucruri. Nu ne batem la play-off, să stea lumea liniştită.”, a spus la finalul meciului Dan Alexa, antrenorul Braşovului.

Citeste și:  Peste 1.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

Pentru acest meci Dan Alexa a jucat în formula: Micu – Jovanivic (Marc min. 79), Fustar, Oltean – Burlacu, Lazăr, V. Constantin (De Amorim min. 88), Dumbravă – Dan Spătaru (Lambrinoc min. 46), Angelov, Kirilenko, (Saim Tudor min 63).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.