FC Brașov a pierdut și la Buzău, Călin Moldovan e încrezător că redresează echipa: ”Văd pași mici, dar siguri, spun eu, spre mai bine”

FC Brașov continuă seria neagră din Liga 2. Elevii lui Călin Moldovan au pierdut și la Buzău și au ajuns la opt eșecuri consecutive, ultimele două cu noul antrenor pe banca tehnică. FC Buzău s-a impus cu 1-0, joi, în deschiderea etapei a 15-a, prin golul marcat de Paul Pațurcă în minutul 28. În jocul de la Buzău, echipa profesorului Cristian Pustai a fost net superioară la toate capitolele.

Călin Moldovan a încercat să betoneze defensiva, astfel că a început meciul cu trei fundași centrali: Gherghe, Fustar și Cîrstean. A ieșit din schemă Sabău, aflat și el în scădere de formă în ultimele meciuri. În față, El Azzouzi a fost lăsat pe bancă, în atac fiind preferat Iurcu, fostul jucătorul al buzoienilor.

Brașovenii nu au contat în atac în prima parte. Elevii lui Pustai au luat cu asalt careul lui Mutu, Fustar i-a dat primele emoții portarului brașovean, după care Drăgoi și Mutu s-au opus deschiderii scorului la reluările lui Lopez din faze fixe. Chică-Roșă i-a dat ceva emoții lui Mutu, cu un șut de la distanță, după care Pațurcă a deschis scorul (28). Cîrstean s-a complicat inutil, Munteanu a profitat și a centrat în fața porții, iar Pațurcă a îndeplinit o simplă formalitate.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Buzoienii au căutat golul doi, însă nu au fost inspirați la finalizare. Doar pe final, brașovenii au încercat ceva în ofensivă, iar Vasile Constantin are meritul că a tras primul șut pe spațiul porții lui Stoian. Jucătorii lui Pustai au început în ofensivă și partea secundă, însă fără să-și creeze ocazii mari la poarta lui Mutu.

Călin Moldovan a mutat cu o dublă schimbare, Mihalcea și El Azzouzi, care i-au înlocuit pe Boția și Iurcu. Pustai a răspuns cu Rogac, iar atacantul Buzăului a oferit ratarea sezonului, lovind bara din mai puțin de un metru! Brașovenii au forțat pe final, însă fără efect, iar gazdele au avut un gol anulat pentru offside la Vârtej.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

S-a încheiat 1-0, Buzăul se menține pe loc de play-off, în timp ce Brașovul rămâne pe locul 16.

După a doua înfrângere a Brașovului cu el antrenor, Călin Moldovan e de părere că echipa va reuși să depășească această serie neagră. Momentan are opt eșecuri consecutive.

”A fost o greșeală și din nou am pierdut. Am început jocul un pic temători, adversarul a avut două-trei situații destul de bune la poartă noastră, din momente fixe, din cornere. În primele 30-35 de minute nu am reușit să avem posesie deloc, nu am reușit să ținem deloc de minge, după care am început să jucăm și noi, am început să pasă, să ținem de minge. Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, dar, din nou, nu reușim să ne creăm ocazii de gol, nu reușim să ajungem la careul advers. Dar, una peste alta, pentru efort, pentru atitudine, pentru preocupare de organizare defensivă a echipei, eu îmi felicit jucătorii. Văd pași mici, dar siguri, spun eu, spre mai bine. E clar că încercăm să îmbunătățim lucrurile, sunt totuși doar șase antrenamente pe care le-am făcut cu echipa. Apreciez faptul că jucătorii își doresc să facă ceea ce discutăm și ceea ce am am făcut în puținul timp avut la dispoziție la antrenamente”, a spus Călin Moldovan la finalul meciului de la Buzău.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Sursa. liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.