FC Braşov – Ceahlăul Piatra Neamţ 1-1. Trei bare pentru stegari au făcut ca scorul să nu ia proporţii

Un meci pe care FC Braşov l-a controlat aproape în totalitate, s-a terminat, din păcate pentru stegari, cu o remiză, asta după ce Ceahlăul Piatra Neamţ a reuşit să egaleze la ultima fază. Pe lângă multe alte ocazii, șuturile brașovenilor au lovit de 3 ori bara, doar asta făcând ca până în minutul 90 să fie scorul doar de 1-0.
Pe un fond de dominate a stegarilor, prima ocazie mare a aparținut lui Călin Popescu, care a lovit bara după un şut de la aproximativ 10 – 11 metri (min. 16). Scorul a fost deschis de Ştefan Blănaru, din penalty, după ce Dan Spătaru a fost faultat în careu (min. 19). Pe final de prima repriză, portarul stegar, Sebastian Micu, s-a făcut şi el remarcat, după ce a respins în corner un şut al lui Patrik Petre (min. 35).
Repriza a doua a început la fel, cu galben-negrii în atac. Primul, Ştefan Blănaru a lovit bara la colţul scurt, după ce a rămas singur cu portarul advers (min. 58). Apoi Andrei Mihăilă a şutat bine, însă portarul a reținut cu siguranță (min. 73). Ultimul, Vlad Marica, a lovit transversala cu un şut superb de la marginea careului (min. 81). 1-1 s-a făcut la ultima fază după o lovitură liberă a nemțenilor, o lovitură de cap care a lovit bara, mingea a ricoșat către Vasile Petra care a şutat la colţul lung.
„Un meci pe o căldură sufocantă, a fost foarte cald. Meciul nu a avut ritm. Am avut momentele noastre bune, Ceahlăul a avut în multe momente posesia, dar noi am avut 3 bare. Repriza a 2-a, din minutul 70, trebuia să dau minute tuturor jucătorilor. Sunt mulțumit de joc, sunt mulțumit pentru că am avut un amical bun. E parte din procesul de pregătire. O să analizez faza ultimului gol, e inadmisibil să primești gol dintr-o fază fixă. Bine că se întâmplă într-un meci amical, trebuie să corectăm, pentru că sunt momente care pot influența o campanie, un campionat, nu mai vorbim de un meci.”, a spus Dan Alexa.
FC Braşov a jucat în formula: Sebastian Micu (Daniel Mutu min. 46, Iulian Anca-Trip min. 70) – Tomislav Sorsa (Marco Popescu min. 84), Ivan Fustar (Marius Burlacu min. 55), Tudor Oltean (Alberto Țica min. 46) – Andrei Lascu (Alexandru Dandea min. 46), Dan Spătaru (Vlad Marica min. 70), Vasile Constantin (Andrei Mihăilă min. 70), Diogo Izata (Răzvan Iorga min. 46), Daniel Dumbravă (Ciprian Perju min. 46) – Călin Popescu (Bebeto Lupuleț min. 62), Ştefan Blănaru (Andrei Vasu min. 70).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.