FC Braşov, egal important la Buzău. Dan Alexa: „Mă bucur că nu am cedat”

Punct important obţinut de FC Braşov în deplasarea de la Buzău. Stegarii au obţinut, pe final, un egal care îi menţine în lupta pentru un loc de play-off. După o repriză secundă entuziasmantă, în care FC Braşov a controlat în totalitate jocul, pe final de meci a venit şi golul care încă oferă speranţe că galben-negrii pot prinde un loc în primele 6 echipe la finalul campionatului regular.

Prima repriză a fost una săracă în ocazii, însă cu buzoienii mai prezenţii în terenul advers. Cu toate acestea prima ocazie a aparţinut stegarilor, prin Alexandru Tudor Saim, (min. 12), care a şutat de la aproximativ 30 de metri în braţele portarului. După această ocazie au fost mai multe incursiuni ale buzoienilor în careul stegar, care s-au finalizat cu golul brazilianului Dudu (min. 34).

Repriza secundă a început cu FC Braşov mult mai prezentă în joc, în careul buzoienilor. Cea mai mare ocazie a meciului a venit în minutul 55, Diogo Izata a şutat de la marginea careului mic, portarul a respins, iar Daniel Dumbravă a reluat cu capul în bară. Milcho Angelov a ratat apoi o ocazie imensă (min. 71), când din câţiva metri a reluat puţin peste transversală, apoi Diogo Izata (min. 83) a reluat cu capul pe lângă. O nouă ocazie imensă a fost semnată de Marius Burlacu, pe finalul meciului, lovituria lui de cap a fost scoasp de pe linia porţii. Ocaziile au anunţat şi golul. În minutul 94, Kirill Kirilenko a pasat splendid cu exteriorul pentru Daniel Dumbravă, care a centrat perfect din stânga pentru Zoran Mitrov. Tânărul atacant stegar a reluat cu capul în plasa porţii lui Relu Stoian. Scor final Gloria Buzău – FC Braşov, 1-1, şi stegarii obţin un punct care încă mai oferă speranţe pentru un loc de play-off.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

„Au fost două reprize diferite. O primă parte în care Buzăul a arătat mai bine, fără să aibă situații mari de a marca. Dar a controlat jocul din punct de vedere al combativității și al agresivității. Nu am reușit să avem nicio ocazie. Au pus presiune pe noi în jurul careului. Și au marcat absolut meritat. Repriza a doua ne-a aparținut nouă. Buzăul a încercat doar pe contraatac. Pe lângă gol am ratat încă trei situații foarte mari. Două reprize opuse, cu un rezultat echitabil. Un egal care pe noi ne ține cu speranțe pentru play-off. Mă bucur că nu am cedat, dar sunt supărat pentru prima repriză.

Pentru că am fost surprinși din punct de vedere al combativității. Jucătorii care au intrat de pe bancă, toți cei cinci, au făcut-o foarte bine. Au avut reacție. Când egalezi în ultimul minut, nu poți decât să fii bucuros pentru rezultat. Fără acest punct nu aveam nicio șansă la play-off. Așa cu 30 de puncte mai speri. Am obținut un egal pe terenul unei echipe foarte bune, mai ales acasă. Jucăm cu Unirea Constanța etapa viitoare, cu care ar trebui să luăm toate punctele”, a spus la finalul meciului Dan Alexa, antrenorul de la FC Braşov.

FC Braşov a jucat în formula: Andrei Ureche – Tomislav Sorsa, Ivan Fustar (cpt.), Andrei Marc (Daniel Dumbravă min. 46) – Andrei Lascu (Marius Burlacu min. 46), Diogo Izata, Rareş Lazăr, Tudor Oltean (Zoran Mitrov min. 76) – Dan Spătaru (Lambrinoc Eduard min. 46), Milcho Angelov, Alexandru Saim Tudor (Kirill Kirilenko min. 65).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.