FC Braşov, prima victorie a sezonului, chiar în faţa propriilor suporteri. Golul victoriei a fost marcat de tânărul Dan Spătaru, la prima reuşită în Liga a 2-a

Ultimul weekend de vară a adus şi fericirea pe chipurile jucătorilor, antrenorilor, dar mai ales a suporterilor braşoveni. FC Braşov a obţinut, astăzi, prima victorie din actuala stagiune a Ligii a 2-a. Stegarii s-au impus cu scorul de 1-0 (0-0), în faţa Ripensiei Timişoara.

Meciul a fost unul foarte spectaculos, cu multe ocazii mari pentru jucătorii braşoveni. În prima repriză, chiar dacă nu au marcat, stegarii au prestart cel mai bun joc de la începutul campionatului şi până acum. Au lovit de două pri bara porţii adverse dar au mai avut şi alte ocazii foarte mari de a marca.

Prima mare ocazie a venit în minutul 8 al partidei, Vasile Constantin a reluat cu capul puţin peste poartă din 8 metri, după o centrare perfectă a lui Daniel Dumbravă. În minutul 19, tot Vasile Constantin, şi tot cu capul a reluat de data aceata pe poartă, din centrarea lui Alexandru Tudor Saim, însă portarul Ştefan Dobre a reţinut cu siguranţă. Un minut mai tărziu, 20, s-a făcut remarcat şi portarul Braşovului, Sebastian Micu care a respins în lateral un şut foarte bun al lui Ianis Mihart din 20 de metri.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

După prima jumătate de oră au venit şi cele mai mari ocazii ale primei părţii, braşovenii au lovit de două ori bara porţii lui Dobre în doar două minute. Primul, Vasile Constantin, transversala, după o lovitură liberă din 18 metri. În minutul 34 a venit rândul lui Adi Chică-Roşă, care a lovit bara la colţul scurt după un şut de la marginea careului mic.

Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut lui Adi Chică-Roşă, care a reluat cu capul puţin pe lângă poartă după o centrare a lui Dumbravă.

Repriza a doua a început mai timid, însă tot cu braşovenii în prim-plan. În minutul 52 Vasile Constantin a executat o lovitură indirectă din marginea careului mare, lateral stânga, “un corner mai scurt”, direct pe poartă, însă fundaşii Ripensiei au reuşit să respingă de pe linia porţii.

Minutul 65 a adus şi unicul gol al partidei, Dan Spătaru a reluat cu sânge rece “o scăriţă” peste goalkeeper-ul Ştefan Dobre, după ce a fost lăsat singur cu portarul de Adi Chică-Roşă.

În minutul 74 din nou s-a făcut remarcat portarul braşovean Sebastian Micu. A scos din vinclul porţii un şut din lovitură liberă de la 30 de metri, deviat de zid. Ultima ocazie a meciului a aparţinut tot braşovenilor, şutul lui De Amorim de la marginea careului mare a trecut puţin pe lângă bară, la colţul scurt.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

“O victorie muncită, după cea mai bună repriză pe care am facut-o de când sunt antrenor la Braşov. Două bare, alte 2-3 situaţii. Am controlat jocul de la un capăt la altul, apoi am înscris. Mă bucur pentru Spătaru, pentru că este juniorul mic, şi a dat un gol important, un gol de trei puncte pentru noi. Aveam nevoie de o victorie pentru linişte. Suntem o echipă în formare, o echipă nouă, sunt şi eu antrenor nou la echipă. Aveam nevoie pentru ambianţă şi tot ceea ce avem de făcut de acum înainte. Apoi o repriză a 2-a unde am reuşit să înscriem şi am preferat să conservăm rezultatul. Echipa a căzut şi puţin fizic, era normal pentru că echipa a făcut un joc bun, spre foarte bun în prima repriză.”, a spus la finalul meciului Dan Alexa, antrenorul principal de la FC Braşov.

Golul victoriei a fost adus de tânărul Dan Spătaru, care la 17 ani a reuşit primul său gol în Liga a 2-a.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

“N-am foarte multă înredere acum, dar încep să prind. Băieţii mă ajută foarte mult, avem un grup foarte bun. Sunt foarte fericit că am reuşit să marchez şi cred eu că de acum o să am mare încredere în mine si o să am cât mai multe reuşite. De obicei din unghi dau scăriţă. Nu e complicat, intensitatea este mult mai mare, se joacă mai rapid, dar trebuie să prind experienţă şi să joc foarte bine. Vreau să marchez cât mai multe goluri şi să aduc cât mai multe victorii”, a spus Dan Spătaru după meci.

Dan Alexa a jucat în formul: Micu în poartă, Jovanovic (Marc min. 76), Fustar, Oltean, Burlacu (Lascu min. 66), Constantin, Lazăr, Tudor Saim (De Amorim min. 60), Dumbravă, Dan Spataru, Chică-Roșă (Angelov min. 76).

Cu această victorie, FC Braşov acumulează 5 puncte şi urcă până pe locul 9 în clasamentul Ligii a 2-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.