FC Braşov, punct important în deplasarea de la Miercurea Ciuc

FC Braşov a reuşit să obţină un punct important în deplasarea de la Miercurea Ciuc. Stegarii au remizat, 1-1, pe terenul celor de la FK Csikszereda. Golul braşovenilor a fost marcat de tânărul Lambrinoc.
Meciul a început cu FK Csikszereda la cârmă. Chiar din primele minute ciucanii au avut cateva ocazii bune de a marca, însă Laurenţiu Popescu, aflat în zi mare, a scos două mingi din situaţe de unu la unu cu atacanţii adverşi, în minutele 1 şi 11. În minutul 25 portarul braşovean „a ieşit din nou la rampă” cu o intervenţie bună la un şut puternic din interiorul careului.


În minutul 40 FK Csikszereda a deschis scorul după o acţiune personală a italianului Salvatore Marrone, care a finalizat cu un şut plasat în vinclul din colţul lung al porţii.

Trei minute mai târziu, în min 43, bulgarul Milcho Angelov a luat o acţiune pe cont propriu, pe partea stângă a atacului braşovenilor, a depăşit doi adversari şi a pasat în faţa porţi până la „puştiul” de 17 ani, Eduard Lambrinoc, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Edi Lambrinoc este la prima reuşită în tricoul galben-negru. Asta după doar trei apariţii în Liga a 2-a.
“Am întâlnit o echipă bună. Am început greu meciul, dar după ne-am revenit. Am luat gol după care am avut forța să revenim, să egalăm. Este prima mea reuşită pentru FC Braşov şi sper să o țin tot aşa. Sunt foarte bucuros. O să tragem până la capăt să ne salvăm. Acesta este obiectivul nostru meci de meci şi vrem să câştigăm de acum încolo.”, a spus la finalul meciului Edi Lambrinoc.


Repriza a doua a fost una de luptă, cu mai puţine faze de poartă. FK Csikszereda a lovit transversala după o lovitură de cap în minutul 52, iar în minutul 54 FC Braşov putea produce marea surpriză, însă atacantul Angelov a ratat o ocazie bună după ce a rămas singur cu portarul advers.

„A fost aşa cum ne aşteptam. Un meci greu, cu o echipă bună, care avea obiectiv victoria, pentru a termina între primele 6 echipe. Era doar la mâna ei dacă se impunea astăzi. Dar aşa cum am spus şi înainte de meci, toată lumea ne vedea victimă sigură şi am spus că nu va fi aşa pentru că veneam după momente bune în meciul cu Metaloglobus, chiar dacă am pierdut, şi mai ales veneam după un joc bun la Iaşi. Astfel că aveam încredere mare în băieți. Au muncit foarte mult astăzi, jos pălăria, a fost un meci de luptă. Consider că rezultatul este echitabil. Au avut şi gazdele 2-3 situații mari, la fel cum şi noi am avut o situație foarte mare, la Angelov singur cu portarul, plus alte câteva oportunități în prima repriză. A fost un efort deosebit făcut de jucătorii mei şi încă o dată îi felicit pe această cale. Suferim destul de mult pentru că şi astăzi noi am avut în echipa de start şase jucători noi, care sunt doar de patru săptămâni la noi. Am mai spus, avem probleme foarte mari cu terenurile de pregătire, pentru că la Braşov este frig, zăpadă şi nu avem unde să ne antrenăm, dar cu atât mai mare este meritul băieților că au reuşit să treacă peste această lipsă de omogenitate. Dar sunt convins că Braşovul nu va retrograda, chiar dacă va fi să mergem şi la baraj. Chiar dacă va fi să ajungem acolo, până la jocurile de baraj echipa va fi din ce în ce mai puternică.”, a spus la finalul meciului antrenorul Călin Moldovan.


Pentru acest meci Călin Moldovan s-a bazat pe: Popescu – Drăgoi, Maric, Gherghe, Dumbravă – Tesija (Burlacu min. 84) , Piper (H. Popa min. 84) – Lambrinoc (Iorga min. 73) , El Azzouzi, V. Constantin (Negrean min. 73) – Angelov (Andronic. min 90)

FC Braşov încheie sezonul regular pe poziţia a 16-a a clasamentului, cu 14 puncte. Totodată şi-a aflat şi adversarele din Grupa B de play-out. Astfel, stegarii se vor lupta pentru evitarea retrogradării cu: FC Buzău, Unitea Dej, Ripensia Timişoara, Viitorul Tg. Jiu, Unirea Constanţa şi Astra Giurgiu. Tragerea la sorţi a meciurilor de play-out va avea loc luni, de la ora 11.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.