Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie organizează un nou protest, astăzi, la Guvern

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează, în data de 03.02.2011, în intervalul orar 11-13, pichetarea Guvernului României, ca urmare a neadoptării unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor care îşi desfăsoară activitatea în sectorul ,,Administraţie publică”, şi anume:

1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.

2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, se solicită demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Citeste și:  O nouă abordare a UE în ceea ce privește depistarea cancerului – screening amplificat și superior calitativ

Datorită condiţiilor restrictive privind organizarea manifestărilor publice, la pichetare vor participa maxim 100 de membri de sindicat, din instituţii aparţinând atât administraţiei publice locale cât şi administraţiei publice centrale. Vor organiza această acţiune de protest cu responsabilitate, având în vedere indicele ridicat de incidenţă a infecţiei cu Covid, asigurând o distanţare fizică mare între participanţi şi vom respecta toate prevederile legale privind organizarea protestelor.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.