Federația Română de Schi, acuzată că blochează participarea Aniei Caill la Jocurile Olimpice de Iarnă. Sportiva este legitimată la CSM Corona Brașov

Participarea schioarei de top a României la Jocurile Olimpice de Iarnă 2022, se pare că ar fi blocată chiar de către conducerea Federației Române de Schi. Luna trecută, Ania Caill (CSM Corona Brașov) și antrenorul Ioan Achiriloaie au fost chemați la Federația Română de Schi pentru a fi sancționați după ce au contestat, verbal, lipsa ei de pe lista pentru Jocurile Olimpice. Săptămâna trecută, sportiva a venit în România pentru a fi prezentă la audierile de la comisia de disciplină a federației, dar a aflat, cu o seară înainte, că întâlnirea a fost amanată. Motivul invocat în noua amânare este că sediul FR Schi se află în clădirea ce adăpostește Ministerul Tineretului și Sportului, iar „accesul vizitatorilor este restricționat”.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

„Conducerea federației naționale de schi alpin refuză din nou participarea celei mai bune sportive din România la Jocurile Olimpice de Iarnă”, susținea în octombrie, managerul și antrenorul Aniei Caill, Ioan Valeriu Achiriloaie.

În comunicatul de presă transmis de către cei doi, aceștia precizează că „Federația națională preferă să trimită la aceste competiții sportivi sau sportive clasate net inferior Aniei Caill în clasamentele oficiale ale momentului, periclitând astfel șansele și așa mici ale României la obținerea unor rezultate internaționale notabile”.

Ania Caill, sportivă cu dublă cetățenie, română și franceză, are clasări pe podium în curse din Cupa Europa în probele de viteză în care este specialistă. Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generației actuale de schiori și schioare care pot concura la nivel internațional pentru România, potrivit antrenorului.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

„Cu toate astea, din motive necunoscute, multe inventate și deseori hilare, Federația Română de Schi-Biatlon refuză, de ani de zile deja, să se achite de singura ei sarcină față de sportivă: să o includă în lotul care să reprezinte România la cele mai importante competiții interaționale de schi alpin.” 

Conflictul dintre sportiva Caill și conducerea federației de specialitate este unul mai vechi. Înainte de majoritatea competițiilor importante din ultimii ani, sportiva, staff-ul ei și clubul Corona Brașov la care este legitimată au stat până în ultimul moment așteptând decizia firească a șefului federației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.