Feldioara capătă o importanță strategică pentru Guvernul Orban

Uzina de la Feldioara începe să capete o însemnătate tot mai mare pentru Guvernul Orban 2. Astfel, Executivul și-a propus în cadrul strategiei energetice, modernizarea uzinei de la Feldioara și integrarea ei în SN Nuclearelectrica în așa fel încât să avem circuit integrat al producției de energie nucleară în România, precum și identificarea unor soluții pentru depozitarea intermediară și pe termen lung a deșeurilor radioactive.
Alte măsuri prevăzute în politica energetică sunt adoptarea Strategiei Energetice și a Planului Național Integrat de Energie și Schimbări Climatice, deblocarea investițiilor offshore de gaze naturale din Marea Neagră și încurajarea utilizării gazului natural produs în România la producția de energie electrică și la crearea de produse petrochimice și chimice cu valoare adăugată mare.
De asemenea, Guvernul intenționează să realizeze o analiză aprofundată a performanței financiare și manageriale a companiilor de stat din domeniul energetic care să conducă la depolitizarea și reprofesionalizarea acestora.
Iar listarea pe piața de capital a unui pachet de acțiuni al companiei Hidroelectrica deținut de stat în anul 2020, dar păstrarea controlului statului român în această companie, sunt de asemenea prevăzute în politica energetică.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.