Festivalul de muzică veche ,,CORONA OLD MUSIC’’ 14-15 AUGUST 2021 la Brașov

Centrul Cultural Reduta” în parteneriat cu URBANIADA și TAMTAM organizează în perioada 14-15 august 2021 prima ediție a Festivalului de Muzică Veche CORONA OLD MUSIC la Brașov. Evenimentul pune accent pe muzica secolelor XIII-XVII cu mici escapade în afara acestui interval temporal cu inserții ale muzicii de tradiție orală din repertoriul tradițional muntenesc.

Avându-i ca invitați pe Cimpoierii din Transilvania și pe cel mai cunoscut interpret actual al muzicii lăutărești din țară nimeni altul decât Simion Bogdan Mihai publicul brașovean va avea parte de concerte încărcate de eleganță culoare și vivacitate.

Va fi o ocazie unică de a descoperi o îmbinare de sonorități cu personalități cât se poate de diferite, dar care vor putea funcționa foarte bine împreună în programul acestui festival.

Festivalul va oferi posibilitatea unică de performare pentru muzicieni. Muzica veche va fi interpretată pe instrumente de epocă, respectiv copiile lor moderne în manieră istorică și va constitui un prilej unic de animare și încântare pentru publicul larg.

Citeste și:  Proiecție de film: "MIRCIULICĂ", astăzi, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de mătase – Taraf tradițional muntenesc Sound-ul primului sfert de secol XX: acordeon german antebelic (hohner), țambal de concert maghiar, contrabas și cobză. Repertoriul cuprinde muzici de tradiție orală, cu precădere din sudul țării, majoritatea „scrise” în perioada 1850-1900. Simion Bogdan-Mihai este cobzar și interpret de muzici țărănești și lăutărești. Este pasionat atât de folclorul românesc, cât și de cântecele comunităților conlocuitoare. 
Este gazda emisiunii ,,Muzică despre cine suntem” (Radio Guerrilla) și jurat în cadrul emisiunii ,,Vedeta Populară” (TVR 1). A îngrijit o culegere de folclor din satul Romos (județul Hunedoara), realizată în anii ’60 de către Estera Drăgan și are în pregătire volumul ,,De jale și de dragoste de pe piatra Bucureștiului” – interviuri cu lăutari bucureșteni, despre muzica lăutărească (15 iulie 2021).
În data de 1 iunie 2021 și-a lansat primul EP (,,Valahia în Demol”), produs de Adrian Despot. Albumul va fi disponibil, într-o ediție limitată, pe vinil din 15 octombrie 2021.

Citeste și:  Bilete suplimentate pentru cele 5 concerte ale artistului ANDRÉ RIEU de la Cluj-Napoca

,Am dorit ca acest eveniment, Festivalul de muzică veche CORONA OLD MUSIC,  să facă parte din peisajul cultural al Brașovului. Am simțit că așa ceva lipsește și că amintirea Serbărilor medievale ale Brașovului trebuie reînoită și reinventată. Vrem să aducem în atenția publicul brașovean și al turiștilor care vin în fiecare sfârșit de săptămână în orașul de la poalele Tâmpei, acest eveniment nou care să pună în valoare atmosfera medievală atât de bine conservată și restaurată a Brașovului. La această primă ediție îi avem invitați pe Cimpoierii din Transilvania, un grup de renume național, dar și european, deoarece au fost invitați de curând la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică medievală din Europa care are loc în Finlanda și pe cel mai cunoscut interpret actor al muzicii lăutărești din țară, ultimul cobzar, pe nimeni altul decât Simion Bogdan Mihai. Vă invităm la o călătorie în timp pe acordurile muzicii medievale atât la Coresi Shopping Resort, cât și pe Aleea Tiberiu Brediceanu, pe Str. Republicii  și în Piața Sfatului’’, comunică Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Citeste și:  Corul Madrigal va concerta la Brașov în cadrul Turneului național de Paște „Săptămâna Patimilor” 2023


 Programul festivalului va fi următorul:

Sâmbătă14 august 2021:

ora 17:00 – CORESI SHOPPING RESORT

            CONCERT CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA

ora 21:00 – ALEEA TIBERIU BREDICEANU

             CONCERT SIMION BOGDAN MIHAI ȘI LĂUTARII DE MĂTASE

            urbaniada.ro

Duminică 15 august 2021:

ora 15:00 – STRADA REPUBLICII

              FLASH MOB CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA

ora16:00 – PIAȚA SFATULUI

              CONCERT CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.