Festivalul de Plăcinte și Merinde se deschide, mâine, la Lacul Noua

Weekendul acesta Lacul Noua devine destinația preferată a gurmanzilor. De mâine se dă startul Festivalului de Plăcinte și Merinde din Brașov, în zona de agrement a Lacului Noua. Timp de patru zile, Bucătari și producători din toată țara îi vor îmbia pe vizitatori cu rețete tradiționale și inedite din bucătăria modernă. Nu doar plăcintele vor faci deliciul vizitatorilor, ci și preparatele la grătar sau mâncărurile la ceaun pregătite de maeștrii bucătari.

„O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la ” Festivalul de Plăcinte și Merinde ” din Brașov – Zona de Agrement Lacul Noua – 03 Septembrie – 06 Septembrie, un festin gastronomic la care sunteți invitaţi, de joi până duminică, pentru că sloganul evenimentului este ” La Plăcinte Înainte!”

Citeste și:  Ministerul Educației informează care trebuie să fie numărul maxim de copii într-o clasă

Festivalul va aduce în orașul dumneavoastră bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, dar și delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic!

De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă „de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinte de casă sârbești cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte turceşti şuberec, plăcinte cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipii subțiri, gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.

Citeste și:  CFR Călători organizează concursul de fotografie Ziua Libertății de Mișcare

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului o gamă variată de alte “merinde”: de dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.

Show-uri culinare de preparat plăcinte, Record Culinar- cea mai mare plăcintă cu brânză dulce și stafide, o horă a plăcintelor, toate aceste surprize și multe altele vă așteaptă weekend-ul acesta în Zona de Agrement Lacul Noua din Brașov!
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane…și multe bunătăți.
Vreme frumoasă , iarbă verde și multe delicii culinare… aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!”, se arată în comunicatulorganizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.