Festivalul național de interpretare vocală și instrumentală “ARF”, în acest weekend la Brașov

Asociația Culturală Art Respect va organiza în perioada 26-27 octombrie 2024 cea de a VIII-a a Editie a Festivalului național de interpretare vocală și instrumentală “ARF”, proiect cofinanțat din bugetul Primăriei Municipiului Brașov prin ghidul cultural 2024.
 S-au înscris un număr de 127 de participanți din întreaga țară, iar în urma preselecției pe scena
festivalului vor intra în concurs un număr de 90 de momente.
 

În prima zi de concurs, respectiv în data de 26 octombrie 2024, în Sala Festivă a Liceului de Muzică Tudor Ciortea Brașov se vor desfășura secțiunile de interpretare vocală, muzică ușoară, unde vor evolua concurenți din toate colțurile țării. Din echipa juriului fac parte artistii :Luminița Anghel, Tavi Colen, Emma de la ZU, Soprana Magdalena Suciu, fiind si coordonatorul catedrei de canto al Liceului Vocațional Tudor Ciortea din Brașov, soprana Arlinda Morava –atașatul cultural al Albaniei la București, compozitorul Cristina Puia – profesor și coordonator Ansamblul Versus al Liceului de muzica Tudor Ciortea Brașov.

Citeste și:  Pentru mai mult de un sfert dintre copiii din mediul rural familia nu își permite să le cumpere îmbrăcăminte sau încălțăminte

Duminică, 26 octombrie 2024 se va desfășura Sectiunea Interpretare Instrument și Sectiunea interpretare Muzică populară unde se va prezenta repertoriu la pian și percuție iar la muzică populară cantece din folclorul românesc autentic. De asemenea din echipa juriului fac parte specialiști în domeniile respective: muzicianul și dirijorul Ioan – Liviu Iosif, directorul Liceului de Muzică Tudor Ciortea Brasov, compozitorul Cristina Puia – profesor și coordonator Ansamblul Versus al Liceului de muzica Tudor Ciortea Brașov,, prof dr. Mihaela Itigan, coordonatorul catedrei de pian din cadrul Liceului de muzica Brașov și profesor asociat al Facultații de Muzică din cadrul Universității Transilvania, soprana Arlinda Morava dar și interpreta de folclor și doctor in etnologie Ionela Bran.
La scenă toți concurenții vor fi primiți de jurnalistii Adina Deliu și Vlad Copilu care vor avea calitatea de prezentatori ai festivalului.

  • Festivalul prevede cinci Secțiuni de interpretare distincte împărțite pe categorii și nivel de
    pregătire iar de pe scena celei de a VIII a ediții ne vor încânta concurenți din 14 județe cu
    repertoriu ales din muzică usoară românească și internațională, muzică populară si muzică
    clasică.
    De asemenea, secțiunea Debut este o secțiune specială și nu vor intra în cursa pentru Marele
    Trofeu.
    ARF este un festival-concurs de tip masterclass, unic în țară, interactiv și transparent, cu note
    acordate la vedere imediat după prestația artistului și motivate cu scurte observații ale juraților,
    oferite în timp real despre momentul artistic prezentat de concurent.
  • Criteriile de selecţie şi jurizare :
    1.Melodia să corespundă particularităţilor de vârstă şi temperamentale (compoziţie orchestrală şi
    text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor.
    2.Evoluţia să fie plăcută, fără disconfort, să conţină elemente originale şi să încânte juriul.
    3.Concurentul să dea dovadă de: claritate timbrală, intonaţie, amplitudine vocală, dicţie şi emisie
    vocală foarte bune.
  • 4.Să aibă costumaţie adecvată cântecului şi vârstei.
  1. Să aibă atitudine si miscare scenica in concordanță cu mesajul cântecului.
  2. Se vor depuncta vulgaritatea, imitaţia.
  3. Deciziile juriului sunt irevocabile şi incontestabile.
Citeste și:  Rezultatele studiului internațional privind competențele digitale și alfabetizarea informațională - ICILS Romania 2023

 Asociatia  Culturala Art Respect, pe lângă aceste festivaluri de muzică pe care le organizează anual, ARF și Brașov Live Fest, isi propune sa reformeze mentalitatea solistilor referitoare la cariera muzicala, productie, producatori muzicali, promovare, valoare, profesionalism în muzică, modele de artiști, vedete și media, actul artistic și scena, competiția cu sine, oferind alternative la educația școlara. Prin diversele proiecte sprijinind descoperirea și motivarea talentului la copii, ajutand la dezvoltarea si imbunatatirea personală in randul copiilor si tinerilor sub forma unei educații culturale sănătoase. Vine în sprijinul acestora cu diverse proiecte și evenimente culturale, dar și prin organizarea de masterclass-uri si ateliere de formare a artistilor.

Citeste și:  Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 3, 5 milioane de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și al Liceului de Muzică
Tudor Ciortea Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.