Festivalul SoNoRo Musikland continua în Braşov până pe 9 august

Mari nume ale scenei internaţionale vor concerta la Bastionul Ţesătorilor şi la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, la Măgura şi la Râşnov.

Până duminică, 9 august, vor mai avea loc 4 concerte după următorul program:

– Miercuri, 5 august, ora 19.00, Bastionul Ţesătorilor din Braşov

Repertoriu alcătuit din lucrări de Edward Elgar, Wolfgang Amadeus Mozart, Rebecca Clarke, Frank Bridge.

– Joi, 6 august, de la ora 19.00 şi ora 22.00, Casa Artiştilor din Măgura

Repertoriu alcătuit din lucrări de Camille Saint-Saens, Maurice Ravel, Gabriel Faure,
Francis Poulenc.

– Sâmbătă, 8 august, ora 19.00, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Repertoriu alcătuit din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Maria von Weber, Ludwig van Beethoven

– Duminică, 9 august, ora 12.00, Biserica Evanghelică din Râşnov

Repertoriu alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel, Maria Theresia von Paradis, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven.

Festivalul SoNoRo Musikland aduce pe scenele din judeţul Braşov câteva nume importante ale scenei concertistice internaţionale. În prima parte a festivalului, publicul prezent la Meşendorf, Hoghilag, Prod şi Viscri a avut ocazia să-l asculte pe Alexander Sitkovesky, unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti de origine rusă, stabilit în Marea Britanie.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Acesta a povestit în acest scurt interviu despre experienţa minunată de a concerta prin satele transilvănene şi de a descoperi, cu această ocazie, această parte a ţării noastre. Alexander Sitkovesky a povestit şi despre modul în care contextul pandemic i-a afectat activitatea de muzician.

Printre muzicienii care vor concerta până la finalul festivalului se numără şi violoncelistul german Leo Schmidt, a cărui mamă s-a născut în Transilvania, şi care, cu ocazia festivalului, a avut ocazia să se conecteze la cultura străbunicilor lui. Mai detalii, în acest interviu.

„Concertele acestei veri s-au desfăşurat sub semnul restricţiilor impuse de pandemina de coronavirus, limitări menite să protejeze sănătatea tuturor şi datorită cărora avem şansa să concertăm din nou în faţa publicului. Mulţumim tuturor celor care au participat la concertele SoNoRo şi au respectat măsurile pe care a trebuit să le impunem. Toţi muzicienii, şi români, şi străini, care participă la festival se bucură nespus că pot concerta din nou în faţa unui public, este pentru majoritatea primul concert de acest fel anul acesta şi ne bucurăm că am creat oportunitatea acestei întâlniri. Organizarea concertelor SoNoRo în aceste condiţii a implicat un efort mult mai mare, însă bucuria pe care o aducem şi publicului, şi muzicienilor, ne răsplăteşte pe deplin”, declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Muzicieni care vor concerta în cadrul festivalului SoNoRo Musikland până la finalul săptămânii sunt Nicolas Dautricourt (vioară), Rebekka Hartmann (vioară), Valentin Şerban (vioară), Răzvan Popovici (violă), Traian Boală (violă), Cristiana Mihart (pian), Dragoş Dimitriu (pian), Leo Schmidt (violoncel), Radu Nagy (violoncel) şi Miruna Nagy (harpă).

„În vremuri obişnuite, asocierea dintre SoNoRo şi fortificaţii ar fi fost, poate, doar o nouă dovadă a spiritului pe cât de inventiv, pe atât de răzbătător al artiştilor care organizează, de 15 ani, aceste festivaluri şi turnee devenite emblematice pentru viaţa muzicală din România. În acest an de alertă sanitară, transformarea în Musikland a zonei dintre Rupea şi Sighişoara este, parcă, şi mai bogată în conotaţii. Unele dintre imaginile cele mai emoţionante ale perioadei din urmă au fost ale oamenilor ascultând, ca antidot la izolare, muzică, din balcoane şi în agora. Dincolo sau dincoace de ziduri, în toată imaterialitatea ei, arta sonoră poate fi, la rândul ei, o redută. Călătorii prin „Ţinutul Ovăzului” vor avea, în prag şi la început de august 2020, prilejul să trăiască o experienţă muzicală de înaltă clasă, în spaţii cu o încărcătură culturală aparte. Institutul Cultural Român este onorat să se asocieze acestei iniţiative pentru care muzicianului şi managerului cultural Răzvan Popovici şi colaboratorilor săi li se cuvin aplauzele noastre îndelungi”, declară Mirel Taloş, Preşedintele Institutului Cultural Român.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Accesul la concertele din cadrul Festivalului SoNoRo Musikland este gratuit şi se face pe bază de invitaţie sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.