Festivalul “SPIRITUL IERNII” revine în luna decembrie, la Feldioara

Revine Festivalul “SPIRITUL IERNII”, la Feldioara! Sunteţi invitaţi ȋn data de 6 decembrie 2022, ȋncepȃnd cu orele 18:00 la Casa de Cultură Feldioara pentru a lua parte la cea de-a X-a ediţie a Festivalului “Spiritul Iernii”.

Iniţiat ȋn anul 2011, alături de alte două festivaluri, ca parte a proiectului “Obiective culturale, tradiţii și obiceiuri ȋn Comuna Feldioara”, evenimentul a fost susţinut timp de 9 ediţii consecutive de Primăria Comunei Feldioara, ca parte a strategiei de valorificare a tradiţiilor locale ȋn scopul păstrării și perpetuării acestora. Restricţiile impuse de pandemie au determinat suspendarea festivalului ȋn ultimii doi ani.

„Ne bucurăm acum să putem relua un eveniment drag comunităţii, acesta marcȃnd ȋnceputul perioadei sărbătorilor de iarnă, atȃt prin programul tematic pregătit și invitaţii speciali, precum și prin straiele de sărbătoare pe care localitatea le ȋmbracă ȋncepȃnd cu acest moment.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Toamna acestui an a mai adus o bucurie mare pentru comunitatea noastră – funcţionalizarea Secţiei externe a Școlii Populare de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov, printr-un parteneriat strȃns ȋntre Primăria Comunei Feldioara, Liceul “Petru Rareș” Feldioara și Consiliul Judeţean Brașov. Cele două clase care funcţionează deja, Dansuri Populare sub coordonarea Mădălinei Cherciu și Actorie sub ȋndrumarea lui Sergiu Ciubotaru, au aproximativ 70 cursanţi ȋn acest moment, iar interesul se manifestă deja pentru următoarele sesiuni de ȋnscriere.

Reluăm așadar, ȋn acest nou context, și tradiţia Festivalului “Spiritul Iernii” ȋntr-o nouă formulă. Este firesc ca programul acestui eveniment să valorifice rezultatele celor două clase aflate ȋncă la ȋnceput, dar să prezinte și alte momente susţinute de elevii brașoveni pentru a prezenta oferta Școlii Populare de Arte și Meserii. Alături de aceștia, elevii Liceului “Petru Rareș” Feldioara vor susţine momente sub ȋndrumarea atentă a cadrelor didactice. Se va alătura deja cunoscuta Fanfară de Juniori Feldioara coordonată de Matthias  Roos și aflată deja la 3 ani de la iniţierea cursului care a devenit realitate și datorită dotării Casei de Cultură cu instrumentele atȃt de necesare”, transmit reprezentanții primăriei Feldioara.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Evenimentul este ȋncununat prin prezenţa extraordinară a solistei Sava Negrean Brudașcu, cea care va aduce spiritul iernii și al Sărbătorii Nașterii Domnului prin cȃntec și colind.

Programul detaliat al evenimentului este următorul:

18:00 Fanfara de Juniori Feldioara 

          Coordonator Matthias Roos

18:20 Ansamblul Instrumental al Școlii Populare de Arte și Meserii – Brașov

          Coordonator profesor Marius Oprea

          Muraru Luca – pian

          Clasa profesor Galina Tȃrnovschi

18:30 Colinde și urături – Clasa de Actorie a Secţiei Externe Feldioara      

          Coordonator  profesor Sergiu Ciubotaru

18:50 Clasa de Dans popular a Secţiei Externe Feldioara

          Coordonator  profesor Mădălina Cherciu

19:00 Colindul Corului Liceului “Petru Rareș” Feldioara

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

          Coordonatori:  prof. Vasilică Cotloguţ și Elena Daraban

          Trupa COVERGROUND

          Victor Croitoru, Alex Climescu, Andrei Mareș

          Recital ANDREEA CRISTEA

          Clasa profesor Ștefania Vorovenci

19:15 Grupul de colindători ai Școlii Populare de Arte și Meserii – Brașov

          Coordonator  profesor George Muraru

19:30 Recital extraordinar SAVA  NEGREAN  BRUDAȘCU

20:00 Aprinderea luminilor festive ȋn Bradul de Crăciun 

          “Pogorȃt-a”- Colindul cetei de feciori 

           Fanfara de Juniori Feldioara

           Prezintă George Muraru

          Tȃrg tradiţional cu meșteri populari feldioreni și invitaţii lor

          Tȃrg caritabil organizat de elevii Liceului “Petru Rareș” – Feldioara

          Intrarea este liberă, ȋn limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.