Fii responsabil! Doar împreună putem păstra Brașovul curat

Echipele Comprest SA vor acționa până la finalul lunii în fiecare cartier pentru a curăța toate spațiile verzi și zonele carosabile, unde în ultima perioadă au apărut depozitări „accidentale” de deșeuri, care nu fac cinste orașului de la poalele Tâmpei, care a fost și trebuie să rămână cel mai curat oraș din România.

Operatorul de salubrizare al Brașovului, Comprest SA, derulează în colaborare cu Primăria Brașov, până la finalul acestei luni, campania de curățenie generală de toamnă.

Toate spațiile verzi din cartiere, precum și acostamentele stradale urmează să fie igienizate, ținând cont că, din păcate, după acțiunea de curățenie generală derulată în primăvară au apărut depozitări de deșeuri „accidentale”, iar în cazul unora dintre  spațiile verzi, florile au fost înlocuite de mizerii.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Până acum, echipele operatorului de salubrizare au ajuns în zona Centrală, Brașovul Vechi, Scriitorilor, Gării și Astra, urmând ca săptămânile viitoare să fie curățate și celelalte cartiere.

„Pe lângă activitățile de salubrizare pe care le derulăm zilnic, în cadrul acestei campanii inițiată de către Primăria Brașov, pe baza graficelor stabilite împreună cu inspectorii din cadrul municipalității, derulăm activități de curățenie generală în întreg orașul. Acestea presupun intervenții atât în grădinile blocurilor, pe acostamentele stradale, cât și în zonele de agrement și relaxare. Practic se cosesc și se greblează zonele verzi, se mătură manual aleile și străzile și se ridică deșeurile voluminoase de la locurile special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 8 m.c. În aceste containere pot depozita deșeuri toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele casnice, ce nu mai prezintă utilitate, sau fac curăţenie generală în gospodării”, au declarat reprezentanții companiei Comprest SA.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Pentru a realiza această activitate, pe teren există mai multe echipe care lucrează la foc continuu, inclusiv în weekenduri, urmând ca până la finalul lunii octombrie să se igienizeze și malurile cursurilor de apă de pe raza administrativă a municipiului Brașov.

„După această campanie, sperăm că și brașovenii vor fi mai responsabili și vor păstra curățenia, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situații neplăcute, care afectează imaginea întregului oraș și creează disconfort atât pentru brașoveni, cât și pentru turiști. Vrem ca împreună să reușim să păstrăm Brașovul cel mai curat oraș din România”, au conchis reprezentanții operatorului de salubrizare Comprest SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.