Filarmonica și Opera Brașov, sprijin nesperat în lupta cu Consiliul Local

Federaţia FAIR-MediaSind intervine în conflictul de muncă dintre Filarmonica și Opera din Brașov, pe de o parte și Consiliul Local de dealaltă parte, cerând municipalității să găsească soluții pentru susținerea celor două instituții. De două luni, angajații de la Filarmonică și de la Operă sunt în șomaj tehnic, din cauza refuzului reprezentanţilor Consiliului Local de a găsi soluţii pentru susţinerea acestor instituţii.

FAIR-MediaSind a iniţiat procedurile legale pentru anularea în instanţă a deciziilor abuzive de trimitere forţată a salariaţilor Operei Braşov în şomaj tehnic.

„Sindicatul Filarmonicii Braşov acuză conducerea instituţiei şi Consiliul Local Braşov de lipsă de respect faţă de angajaţi, dar şi faţă de identitatea şi valorile culturale. Deşi instrumentiştii Filarmonicii şi-au continuat încă de la stabilirea măsurilor de carantină, menirea de ambasadori ai culturii, printr-o susţinută activitate online, drepturile băneşti pe care ar fi trebuit să le primească angajaţii au fost inexistente, la fel si comunicarea dintre angajaţi şi manager”, se precizează în comunicatul FAIR-MediaSind.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Organizaţia sindicală cere Consiliului Local Brașov să soluţioneze cererile angajaţilor celor două instituţii-etalon ale culturii braşovene. Totodată, FAIR-MediaSind a cerut Ministerului Culturii să se implice cu măsuri unitare de susţinere a activităţii angajaţilor din acest important domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.