Filmul Monştri, premiat la Berlinală, ajunge la Sfântu Gheorghe într-o proiecţie de gala în prezenţa echipei

După un parcurs festivalier de succes, Monştri, de Marius Olteanu, ajunge în cinematografele din România pe 27 septembrie, distribuit de Transilvania Film. Înainte de lansarea filmului, publicul din Sfântu Gheorghe va avea ocazia să-i întâlnească pe regizorul şi protagoniştii filmului la proiecţia de de gală de sâmbătă, 21 septembrie, programată la ora 19:30 la Cityplex. Creatorul celei mai aşteptate poveşti de iubire din această toamnă şi Cristian Popa, unul dintre actorii principali, vor oferi detalii din culisele filmului chiar înainte de lansarea lui oficială în cinema.

„Remarcabil, inteligent, surprinzător, plin de compasiune”, după cum îl descrie publicaţia internaţională Variety, debutul regizorului Marius Olteanu a avut premiera internaţională în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost recompensat cu Premiul Publicului Taggespiegel. În luna martie, a câştigat Marele Premiu la Sofia şi recent a obţinut Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu. În România, filmul a rulat în avanpremieră la TIFF, iar din această toamnă va ajunge pe marele ecrane din toată ţara.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

Monştri. prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart acelaşi pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe acelaşi drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în faţa celei mai importante decizii. Lipsa de asumare şi problemele de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naşte monştri.

„O poveste de iubire profundă şi provocatoare” (Cineuropa) şi ,,o explorare complexă a sexualităţii” (IONCINEMA), filmul se remarcă printr-o ,,stilistică îndrăzneaţă, folosind încadraturi variabile pentru a ilustra izolarea claustrofobă a celor doi protagonişti.” (The Hollywood Reporter).

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

„Fiecare om a experimentat teama de a fi el însuşi, întrebându-se cum e mai bine să iubească şi să fie iubit. Monştri. este un film despre şi pentru oameni care caută curajul de a iubi şi de a fi acceptaţi aşa cum sunt.” (Marius Olteanu).

Din distribuţie mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Dorina Lazăr şi Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe şi designul de sunet de Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu.

Monştri. este o producţie Parada Film şi Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.