Filmul The Lighthouse, câștigător al premiului FIPRESCI la Cannes, va rula la Dracula Film Festival

THE LIGHTHOUSE (SUA, 2019), cel mai recent film al regizorului american Robert Eggers, câștigător al premiului FIPRESCI la Cannes, va fi proiectat în exclusivitate în România la Dracula Film Festival 2019.

Timp de cinci zile, pasionații de filme horror și fantasy vor putea să vadă în cadrul Dracula Film Festival cele mai noi și apreciate filme de gen. Filme în premieră națională, competițiile de lung și scurt metraj sau competiția Dracula Digital, sunt doar câteva dintre secțiunile festivalului de film de la Brașov.
Filmul eveniment al celei de-a VII-a ediții Dracula Film Festival este producția americană THE LIGHTHOUSE, în regia lui Robert Eggers (The Witch), cu Willem Dafoe și Robert Pattinson în rolurile principale.
THE LIGHTHOUSE s-a văzut prima dată în acest an la festivalul de film de la Cannes, unde a și câștigat premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film, FIPRESCI.
Filmul este regizat de Robert Eggers, creatorul horror-ului de succes The Witch, lansat în 2015, care a fost recompensat cu 43 de premii. În rolurile principale îi întâlnim pe Willem Dafoe și Robert Pattinson.
THE LIGHTHOUSE este filmat în alb-negru și acțiunea se desfășoară pe o insula în New England în anul 1890, unde doi paznici de far, Thomas Wake (Willem Dafoe) și Ephraim Winslow (Robert Pattinson), își pierd mințile în izolare.
Filmul va avea premiera mondială vineri, 18 octombrie, iar în România se vede exclusiv la Dracula Film Festival, la Gala de decernarea Premiilor DFF, sâmbătă 19 octombrie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.
Trailer The Lighthouse: http://s9.ro/skr
Cea de-a șaptea ediție a festivalului dedicat filmelor fantasy și de groază va avea loc între 16 și 20 octombrie 2019 la Brașov. Proiecțiile filmelor vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinema One și Cinemateca Patria.
Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.
Programul integral și descrierea evenimentelor Dracula Film Festival vor fi disponibile curând pe www.draculafilm.ro

Citeste și:  Paul Georgescu, înotătorul român care a parcurs strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă în 9 ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.