Final fericit pentru turiștii maghiari dați dispăruți

Salvamontiștii din Zărnești și autoritățile locale au fost în alertă, până azi-noapte, după ce au fost anunțați cu privire la dispariția unor turiști de origine maghiară care porniseră pe un traseu montan, marți dimineață.

Potrivit salvamontiștilor, cele două persoane date dispărute s-au întors singure azi-noapte, în jurul orei 1.am, la pensiunea la care erau cazați.

##

Ieri dimineață (18 august) în jurul orei 10, două persoane cu cetațenie maghiară au lăsat mașina proprietate personala în dreptul marcajului triunghi roșu, în zona Podul lui Calinet, cu gândul de a face o tura cu întoarcere tot lângă mașină. Din păcate nu s-au mai întors până acum, iar proprietarii pensiunii la care aveau cazarea au semnalat cazul prin 112.

Astăzi s-a făcut verificarea celor 3 refugii montane Diana, Speranțelor și Spirlea, fără nici un rezultat. S-a încercat căutarea lor și în amonte de aceste 3 refugii doar ca vremea nu a ajutat (furtuna cu descărcări electrice și vizibilitate pe o raza de 20/30 m). Maine se vor relua căutările… tot ce dorim este sa stim dacă, in cursul zilei de 17 august, cineva i-a întâlnit sau, daca dintre cei din lista lor de prieteni, cineva a comunicat cu ei. Menționăm ca au telefoanele închise.

Foto. Arhivă

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.