Finaliștii programului Sportul pentru toți: 2 săli de sport reabilitate și 2 terenuri performante de sport înființate în Brașov în 2022

Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România anunță cele 4 proiecte finanțate în cadrul fondului „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 3 orașe din țară. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Brașov este de 247290 lei.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru.

În cadrul programului sunt oferite finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din Brașov. Vor fi susținute 1 școală și 3 licee la nivelul orașului care își vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

Iată cine sunt câștigătorii care vor implementa aceste proiecte în perioada 1 iunie – 31 octombrie 2022.

1.  Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” – valoare finanțare: 64733 lei

Reamenajarea bazei sportive a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” – amenajarea unui teren de volei outdoor marcat conform normelor sportive. Acest teren va fi utilizat de cei 709 de elevi ai liceului și de cei 120 de copii și adolescenți ai Clubului de volei BRAVOL. Terenul va avea o suprafață modulară cu dale rezistente la solicitări și factori atmosferici având o garanție acordată de 36 de luni. Totodată pe marginea terenurilor de baschet existente vor fi montate copertine, vor fi făcute achiziții de echipamente sportive, astfel întreaga infrastructură sportivă outdoor a colegiului va trece printr-o transformare vizibilă.

2.  Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – valoare finanțare: 79630 lei

„Sport și performanță”- Reamenajarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov – reamenajarea sălii de sport prin refacerea tencuielii și prin vopsirea pereților, recondiționarea pardoselii și trasarea de marcaje sportive pentru sporturile handbal, baschet, volei și fotbal, respectiv înlocuirea corpurilor de iluminat cu reflectoare cu LED pentru o eficiență energetică mai bună și o rezistență în timp mai ridicată. Astfel se va reînnoi întreaga sală de sport ce va fi utilizată de cei 818 elevi ai colegiului, de cei 92 de copii și adolescenți ai celor 3 cluburi sportive partenere – ASC Transilvania, Clubul Sportiv CSS Făgăraș și Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, precum și de cei 198 de elevi ai internatului.

Citeste și:  Creștinii ortodocși și greco-catolici intră în Săptămâna Mare

3.  Școala Gimnazială Nr. 13 Brașov – valoare finanțare: 86625 lei

Împreună pentru joc și mișcare în siguranță pe terenul nostru! – extinderea spațiului destinat activităților sportive prin amenajarea cu gazon artificial a unui teren multifuncțional unde se pot practica fotbalul, handbalul și voleiul, ce va fi utilizat de cei 866 de elevi ai școlii, respectiv de cei 90 de copii ai celor 2 cluburi sportive partenere ASC Transilvania și CSS Dinamo. Această amenajare va permite practicarea sportului în condiții optime pe o perioad de minim 5 ani.

4. Colegiul Național Áprily Lajos – valoare finanțare: 16302 lei

Sănătate prin mișcare – reabilitarea sălii mari de sport de 200 mp prin demontarea lambriului degradat, vopsirea pereților și montarea a 10  spaliere pentru a crea un mediu optim în care 660 elevi ai liceului, 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 6 Iacob Mureșianu vor putea practica sportul cu plăcere și în siguranță. Totodată, sala va fi utilizată și de cei 60 de copii ai Clubului de arte marțiale Carpathian Eagles, respectiv de cei 90 de tineri și adulți ai celor 2 ansambluri de dans Búzavirág și Sirülő.

Citeste și:  Premiile Gopo 2024: O seară dedicată excelenței cinematografice românești

Despre programul ”Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

Etapa de jurizare

În perioada 10 – 19 mai 2022 – a avut loc procesul de evaluare si jurizare, care a presupus următoarele etape:

  1. Preselecția proiectelor: analiza eligibilității, evaluarea proiectelor eligibile pe baza grilei de evaluare.
  2. Selecția proiectelor finaliste de către juriul independent al fondului.
  3. Organizarea de interviuri finale de selecție cu aplicanții de pe lista scurtă dacă juriul consideră necesar.

Juriul reunește un grup independent de persoane fizice specializate sau experte în domeniile de interes ale Fondului ”Sportul pentru toți”, desemnate de către echipa Fundației Comunitare Brașov pentru a realiza procesul de selecție și jurizarea proiectelor finaliste.

Echipa Fundației Comunitare Brașov mulțumește membrilor juriului pentru implicare.

  • Iulia Ordeanu – Lider CSR Decathlon România
  • Marius Cosma – Inspector de sport Inspectoratul Școlar Județean Brașov
  • Daniel Petrule – Profesor sport și director Școala Gimnazială Sânpetru
  • Rareș Dumitrescu – Antrenor de scrimă
  • Ovidiu Holoc – Inginer Kasper Development
  • Nicoleta Chichernea – Vicepreședinte Fundația Comunitară Brașov
Citeste și:  Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024

”A fost o reală plăcere și o satisfacție deosebită experiența jurizării alături de jurații Fondului Sportul pentru toți, finanțat de către Decathlon. Argumentele au fost relevante și valoroase, analiza impactului realizată conștiincios și cu multă implicare, toate acestea pentru beneficiul comunității locale dat fiind că prin aceste intervenții vom schimba în bine contextul în care generații întregi de tineri vor practica sportul în următorii ani. Le mulțumim juraților și instituțiilor care au aplicat cu proiecte! Împreună creștem comunitatea noastră!” – Laura Popeea, Director Executiv Fundația Comunitară Brașov

„Scopul nostru CSR Decathlon România este acela de a face accesibile unui număr cât mai mare de oameni plăcerea și beneficiile practicării sportului.

Misiunea noastră este aceea de a fi utili oamenilor și planetei, iar în contextul în care sedentarismul devine o problemă în România, iar educația sportivă este insuficientă, am lansat programul ” Sportul pentru toți”, program care urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca tinerii și copiii din România să poată practica sportul din plăcere și în siguranță.

Suntem bucuroși să aflăm că avem 4 proiecte finaliste care vor beneficia de îmbunătățirea facilităților de sport, astfel, începând cu noul an școlar, 4190 de elevi ai școlilor și cluburilor sportive care practică sport pe infrastructurile respective vor beneficia de condiții mai bune de sport.” – Iulia Ordeanu, Lider CSR Decathlon Romania

Pentru a urmări evoluția și stadiul implementării proiectelor câștigătoare din cele 3 orașe, comunitatea este invitată să urmărească site-urile dedicate:

pentru Brașov, accesați https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro

pentru Timișoara, accesați https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/

pentru București, accesați https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti-2022/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.