Firmele de taximetrie din Brașov, obligate să treacă la mașini ecologice

Firmele de taximetrie care operează în municipiul Brașov vor fi obligate să-și înlocuiască treptat mașinile cu motoare clasice, cu combistie, cu mașini ecologice. Consiliul Local a adoptat astăzi un proiect de hotărâre care impune firmelor de taximetrie trecerea treptată la mașinile ecologice.

„Având în vedere programul Municipalității de a transforma transportul din Brașov într-unul prietenos cu mediu, pe lângă mijloacele de transport în comun electrice achiziționate sau în curs de achiziție și cele instalarea celor 20 de stații electrice, Primăria Brașov va implementa o serie de măsuri pentru a crește numărul celor care utilizează transportul ecologic, inclusiv a celor care asigură activitatea de taximetrie. Astfel, lansăm astăzi în dezbatere publică modificările la regulamentul privind desfășurarea activității de taximetrie, inclusiv obligativitatea firmelor de taximetrie de a își înlocui o parte din parcul auto pe care îl dețin cu mijloace de transport ecologice. În perioada următoare, toți cei interesați vor putea să vină cu propuneri de îmbunătățire a acestui act normativ. Prin modificările aduse, începând cu anul 2021 vom avea în Brașov aproximativ 100 de taxiuri ecologice, iar din 2023 vor fi minim 225 de astfel de taxiuri”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov, la începutul ședinței Consiliului Local.
În acest moment, din cele 1.426 de taxiuri înregistrate în municipiul Brașov, unul singur este electric și 33 sunt hibride.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.