Flux rapid de control pentru posesorii de paşapoarte biometrice la aeroportul Henri Coandă

Aeroportul Henri Coandă din capitală are, începând de vineri, un flux rapid de control pentru pasagerii cu pașapoarte biometrice. Potrivit anunțului oficial, este vorba despre un proiect-pilot care va funcționa pentru început doar în intervalele orare cu vârf de trafic și va facilita accesul rapid al pasagerilor posesori de pașapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porțile de control automat la frontieră.

Începând cu data de 26 mai, în aerogara Plecări internaţionale a aeroportului Henri Coandă, s-a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii posesori de paşapoarte biometrice. Acest proiect-pilot va funcţiona, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic, adică atunci când fluxul de pasageri este maxim, şi va facilita accesul rapid al pasagerilor posesori de paşapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porţile de control automat de frontieră (ABC – Automatic Border Control)„, precizează CNAB, într-un comunicat.

Citeste și:  Transavia Airlines vine pe Aeroportul Brașov? Zboruri directe către Paris-Orly posibile în 2025!

Fluxul pentru pașapoartele biometrice se află în zona veche a aerogării plecări internaționale și este semnalizat, pentru a fi identificat rapid de către pasageri.

Operaţionalizarea acestui flux suplimentar se adaugă măsurilor luate ce către CN Aeroporturi Bucureşti pentru extinderea capacităţii de procesare a pasagerilor, în contextul creşterii semnificative a traficului aerian în perioada post-pandemică„, mai scrie în comunicat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.