Folosirea cardului de sănătate nu mai este obligatorie în perioada stării de urgență

Folosirea cardului de sănătate nu mai este obligatorie în perioada stării de urgență, a anuntat, luni, Ionel Danca, șeful Cancelariei premierului.

In cadrul unei declaratii de presa sustinute la finalul sedintei de guvern, el a declarat ca a fost adoptata o hotarare in acest sens.

„Se prelungeste aplicabilitatea contractului-cadru pentru pachetele de servicii medicale contractate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, respectiv contractul-cadru incheiat pentru perioada 2018-2019 se prelungeste cu perioada starii de urgenta.

In aceasta perioada nu va fi necesara folosirea cardului national de asigurari sociale de sanatate. Practic, serviciile medicale, ingrijirile la domiciliu, materialele sanitare, medicamentele si dispozitivele medicale pot fi acordate si validate fara semnarea cu cardul national de asigurari sociale de sanatate.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Obligatiile prevazute in acest sens pentru medicii de familie sunt modificate, in sensul in care nu mai este obligatorie transmiterea in platforma informatica a asigurarilor de sanatate, in termen de trei zile de la data acordarii acestora, respectiv a eliberarii serviciilor medicale si dispozitivelor medicale”, a precizat Danca.

De asemenea, hotararea mai prevede ca medicul de familie poate emite prescriptie medicala, in continuare, pentru pacientii cu boli cronice cu schema terapeutica stabila, in baza documentelor medicale care au fost emise pacientului – scrisoare medicala si/sau confirmarea inregistrarii formularului specific de prescriere – si pentru medicamentele care pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari erau prescrise de catre medicii specialisti.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Pentru pacientii cu boli cronice cu schema stabila de tratament, medicii de familie pot elibera prescriptie medicala fara a mai fi necesara o noua reevaluare a medicului specialist, respectiv fara a mai fi necesara reinnoirea scrisorii medicale initiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.