Formula 1: Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Mexicului

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Mexicului, la capătul unei curse care a avut nevoie de restart din cauza unui accident oribil al lui Kevin Magnusse. Lewis Hamilton și Charles Leclerc au completat podiumul, în timp ce Sergio Perez a avut o zi de coșmar în fața propriilor fani, abandonând în primul tur, informează eurosport.ro.

Max Verstappen a obținut a 16-a victorie a sezonului în Marele Premiu al Mexicului, după o cursă plină de incidente și răsturnări de situație. Piloții Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz, au plecat de pe primele două poziții ale grilei de start, dar au fost depășiți de olandez. Sergio Perez a plecat și el excelent, dar a forțat prea mult în primul viraj și s-a lovit de Charles Leclerc, ieșind în decor.

Citeste și:  Cinci braşoveni de excepţie au primit titlul "Pro Urbe"

Liniștea s-a instalat pe autodromul Hermanos Rodriguez, iar fanii mexicani nu au scăpat de ceea ce se temeau mai rău. Perez a ajuns la boxe, dar nu a mai revenit pe pistă, monopostul său fiind prea rău avariat.

Cursa a continuat cu Max Verstappen la conducere, olandezul reușind să se distanțeze la peste 15 secunde de Leclerc și Hamilton. În turul 35 a avut loc un nou moment cheie al cursei, după ce Kevin Magnusen a pierdut controlul și a intrat în parapet. Danezul de la Haas a reușit să iasă repede in monopost, înainte ca aceasta să ia foc.

Următoarea etapă, a 21-a a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfăşura în Brazilia, pe circuitul Interlagos de lângă Sao Paulo.

Citeste și:  Până pe 30 aprilie sunt deschise înscrierile pentru a obține un permis gratuit de călătorie cu trenul Discover EU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.