Formularul de Localizare, necesar la intrarea în România, poate fi completat online începând de astăzi

Formularul digital de intrare în România (PLF), poate fi completat online începând de duminică, 19 decembrie, în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește. Documentul devine obligatoriu de mâine, 20 decembrie. Cei care nu completează digital formularul de localizare a pasagerilor riscă amenzi între 2.000-3.000 de lei.

Formularul se foloseşte exclusiv în format digital, nu se tipăreşte, astfel că cei care nu au o adresă de email trebuie să solicite ajutorul unei persoane de încredere care are o astfel de adresă.

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Citeste și:  Revoluție în muncă: Oportunități de angajare fără contract pentru tineri pe platformele de tip marketplace

Persoanele care vor călători în cadrul unei aceleiași familii, dacă merg împreună formularul poatPersoanele care vor călători în cadrul unei aceleiași familii, dacă merg împreună formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei. Pentru copii obligația de completare a formularului le revine părinților, tutorelui sau reprezentantului legal, cu mențiunea că necompletarea formularului digital de intrarea în România se sancționează cu amendă între 2.000 și 3.000 de lei.

Formularul digital pentru intrarea în România se găsește AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.