Forţele Aeriene Regale Canadiene îşi încep misiunea de poliţie aeriană în România

Forțele Aeriene Regale Canadiene îşi încep mâine, 4 august, misiunea de poliție aeriană în România, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale de la București.

Detașamentul canadian, format din aproximativ 180 de militari, piloți și personal tehnic şi șase aeronave Hornet, va avea misiuni de poliție aeriană sub comandă NATO în următoarele patru luni.

Alături de ei vor fi militari aparținând Forțelor Aeriene Române și aeronave F-16 și MIG-21 Lancer, iar alte două aeronave Hornet vor participa în aceeași perioadă la exercițiile organizate cu aliații NATO.

Aceasta este cea de-a șasea rotație la baza Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Potrivit sursei citate, misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele canadiene.

Citeste și:  De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Foto. air-cosmos.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.