Fostul deținut politic Octav Bjoza, demis din Guvern!

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat. El fusese numit în această funcție la secretariatul pentru recunoașterea meritelor luptătorilor anticomuniști, de fostul premier Ponta. Bjoza a fost demis în urma acuzațiilor la adresa evreilor că sunt vinovați de aducerea comunismului în România.

„Este una din cele mai ruşinoase decizii ale PNL. Marii făuritori ai Marii Uniri au murit lângă noi în temniţe, iar acum, un urmaş de-al lor şi-a permis să mă destituie. Este o ruşine, o pagină ruşinoasă a Partidului Liberal“, a transmis Octav Bjoza

O societate democratică şi civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului şi a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă. Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea. A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos pentru valorile democratice”, transmite Florin Cîţu, într-un comunicat al Guvernului.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Atunci când umilirea și lipsa de respect pentru o categorie de oameni care sunt un reper moral și al demnității acestei țări atinge inimaginabilul! Și nu, aici nu este vorba despre el ci despre cei pe care îi reprezintă!”, a scris Diana Bjoza pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.