Franța este în toiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice

Franța e în toiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice. Totul este gândit până la cel mai mic detaliu pentru ca organizarea să fie perfectă, potrivit TVR Info.

Cei mai buni sportivi vor fi răsplătiți cu medalii, iar organizatorii au prezentat podiumurile pe care vor urca câștigătorii. Mascotele și sportivii paralimpici francezi s-au bucurat și au făcut poze pe podiumurile proaspăt instalate în fața Turnului Eiffel.

Organizatorii spun că pentru confecționarea acestora s-a folosit lemn reciclat. Planul ecologic al viitoarelor jocuri este reducerea emisiilor de carbon.

Jocurile Olimpice vor începe pe 26 iulie, iar cele Paralimpice pe 28 august.

Jocurile Olimpice, care se vor desfăşura în perioada 26 iulie – 11 august, şi cele Paralimpice, 28 august – 9 septembrie, ar urma să genereze beneficii economice cuprinse între 6,7 şi 11,1 miliarde de euro pentru Paris şi regiunea din jur, Île-de-France, potrivit unui studiu publicat marţi de Comitetul olimpic internaţional şi Comitetul de organizare a JO-2024, informează AFP.

Citeste și:  RATBV crește numărul de curse pentru festivalul ”Vama de la munte”

Analizele realizate de Centrul de Drept şi Economie pentru Sport (CDES) au revizuit, în sus, estimările iniţiale referitoare la impactul economic al JO-2024 pentru regiunea capitalei Franţei, care în 2016 au fost evaluate undeva între 5,3 şi 10,7 miliarde de euro. Nicio estimare nu a fost furnizată în ceea ce priveşte întreaga Franţă, Parisul şi regiunea din jurul său concentrând ”marea majoritate a locurilor unde se vor desfăşura competiţiile, precum şi majoritatea probelor sportive”, subliniază CDES.

Sursa. TVRInfo.ro / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.