Franța intră în lockdown parțial timp de 4 săptămâni!

Carantina parțială impusă deja în Paris, va fi extinsă incepand de sâmbătă în toată țara, a anunțat președintele Emmanuel Macron, potrivit Euronews.

Astfel, pentru patru saptamâni, nu va mai fi posibila deplasarea într-un perimetru de mai mult de 10 kilometri, în afara unui motiv întemeiat, a anuntat seful statului francez. În timpul carantinei, de la ora 19.00 la 6.00, sau pentru depasirea celor 10 kilometri va fi cerut un document justificativ. 

Printre masurile anuntate se numara: închiderea scolilor începând de luni, pentru trei sau patru saptamâni. Toate unitatile scolare vor avea o saptamâna de cursuri online, începânde luni, a anuntat Macron. Apoi, elevii din trei zone vor fi în vacanta timp de 15 zile. Cursurile vor reîncepe în 26 aprilie, fizic cresele si învatamântul primar iar la distanta – liceenii si studentii.

Vaccinarea este „miza principala” a spus presedintele francez. „Iesirea din pandemie este de acum posibila”.

„Mai mult de 8,5 milioane de persoane au primit prima doza de vaccin. Trei milioane au primit doua”, a subliniat Macron. Vaccinul este eficient. Cea mai buna dovada a acestei eficiente se vede în cifrele si în mortalitatea concetatenilor de peste 80 de ani. Mortalitatea s-a diminuat semnificativ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.