FRF – Regulamentul de licențiere a cluburilor pentru sezonul 2020-2021, modificat

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, şi Octavian Gogo, vicepreşedintele FRF, au decis să modifice regulamentul de licenţiere al cluburilor.

„Dispune modificarea Regulamentului de Licenţiere a cluburilor şi de Fair-Play financiar astfel:

– Suspendă aplicarea prevederilor art. 47bis – lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale. Pentru evitarea oricărui dubiu acest criteriu nu va fi analizat în cursul prezentului proces de licenţiere pentru obţinerea licenţei aferente participării în Liga 1 sezonul 2020/2021.

– Stabileşte prelungirea termenului de graţie pentru îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii licenţei de Liga 1, sezonul 2020/2021, până la data de 29 mai 2020, în loc de 30 aprilie 2020. Acest termen va fi avut în vedere în cuprinsul întregului Regulament pentru stabilirea termenului până la care este necesară îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii de licenţă de Liga 1.

Citeste și:  Dani Alves, celebrul fotbalist al Barcelonei, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol

– Dispune modificarea termenului cu privire la depunerea informaţiilor privind pragul de rentabilitate şi îndeplinirea cerinţei privind pragul de rentabilitate, termen prevăzut în cuprinsul 51 alin. 3, art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 de la 31 mai 2020 la 31 august 2020.

– Suspendă aplicarea prevederilor art. 61bis – lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale. Pentru evitarea oricărui dubiu acest criteriu nu va fi analizat în cursul procesului de monitorizare financiară desfăşurat în anul 2020.

– Ca urmare a celor de mai sus, modifică termenele procesului de licenţiere conform Anexei 1 (Etapele şi termenele procesului de licenţiere pentru acordarea licenţei UEFA) şi Anexei 2 (Etapele şi termenele procesului de licenţiere pentru acordarea licenţei de Liga 1), precum şi termenele procesului de monitorizare privind pragul de rentabilitate (Anexa 3).

Citeste și:  Dani Alves, celebrul fotbalist al Barcelonei, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol

– Cluburile solicitante de licenţă vor încheia un act adiţional la Convenţia arbitrală prevăzută în Anexa nr. IX prin care vor fi modificate termenele soluţionării unui eventual litigiu la TAS în conformitate cu termenele stabilite prin prezenta Decizie în cuprinsul Anexelor 1, 2 şi/sau 3 de mai sus. Actul adiţional va fi transmis administraţiei de licenţiere până cel târziu la data de 7 mai 2020 de către solicitanţii de licenţă UEFA, respectiv 5 iunie 2020 de către solicitanţii de licenţă de Liga 1″, se arată în regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair-play financiar, potrivit FRF.

Referitor la cluburile din Liga a II-a, Comitetul de Urgenţă al FRF a dispus suspendarea prevederilor art. 44 din Regulamentul privind condiţiile de participare la Campionatul naţional Liga a 2-a.

Citeste și:  Dani Alves, celebrul fotbalist al Barcelonei, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru viol

„Pentru evitarea oricărui dubiu pentru participarea în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a nu se va evalua condiţia lipsei datoriilor financiare restante către asigurările sociale/autorităţile fiscale”, se arată pe site-ul frf.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.