FRH a ridicat suspendarea pentru două jucătoare de la Corona Braşov

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române Handbal a ridicat suspendarea în cazul a două jucătoare din lotul Coronei Braşov, în scandalul legat de folosirea unor metode de tratament interzise de WADA. În urma investigaţiilor s-a stabilit că Andreea Chiricuţă şi Maria Gogîrlă nu au apelat la tratamentul cu laser intravenos.

„Proces Verbal nr. 278

Încheiat azi, 05/12/2019, în şedinţa extraordinară a C.C.D. în prezenţa membrilor: Jugănaru L., Dinca V., Vicea V., Teodorescu E., Berindei D.

1. Referitor la decizia Comisiei de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din cadrul A.N.A.D, în dosarul nr. 8/2019 în şedinţa din 04/12/2019, Comisia:

– văzând că în urma audierilor şi verificărilor efectuate de A.N.A.D. rezulta că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Braşov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006

Citeste și:  Transavia Airlines vine pe Aeroportul Brașov? Zboruri directe către Paris-Orly posibile în 2025!

– văzând încheierea de şedinţă din 04/12/2019 întocmită la sediul A.N.A.D, hotărăşte:

Ridicarea măsurii de suspendare provizorie a sportivei Chiricuţă Andreea Elisa, începând cu 04/12/2019.

2. Referitor la decizia Comisiei de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din cadrul A.N.A.D, în dosarul nr. 7/2019 în şedinţa din 04/12/2019, Comisia:

– văzând ca în urma audierilor şi verificărilor efectuate de A.N.A.D rezultă că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Braşov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006

– văzând încheierea de şedinţă din 04/12/2019 întocmită la sediul A.N.A.D, hotărăşte:

Ridicarea măsurii de suspendare provizorie a sportivei Gogîrlă Alicia Maria, începând cu 04/12/2019.

Notă: Părţile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare şi dovada plăţii motivării hotărârii.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4″, se arată pe site-ul FRH.

Jucătoarele echipei Corona Braşov au fost suspendate provizoriu de Comisia de Disciplină a FR Handbal, în urma scandalului legat de folosirea unor metode de tratament interzise de WADA. Clubul Corona a avut timp până joi pentru a-şi prezenta apărarea.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise. Ele ar fi urmat o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

Cele trei jucătoare notificate au fost Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu. Primele două făceau parte din lotul naţional al României care va participa la Campionatul Mondial din Japonia, din perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Există susiciuni că toate jucătoarele Coronei Braşov ar fi urmat procedura respectivă.

În vederea Campionatului Mondial din Japonia, selecţionerul naţionalei României, Tomas Ryde, a fost nevoit să renunţe întâi la Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu, apoi la Eliza Buceschi şi Daria Bucur, toate de la Corona Braşov, după apariţia acestui scandal de dopaj. În locul lor au fost convocate Elena Dache, Patricia Vizitiu şi Anca Polocoşer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.