Fugarul Cherecheș se întoarce: Extrădat din Germania pentru a fi încarcerat

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, va fi extrădat din Germania. Decizia a fost luată de Tribunalul Regional din München, punând capăt tentativei lui Cherecheș de a scăpa de pedeapsă.

Cherecheș a fugit din România în noiembrie 2023, cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței definitive. A fost prins de poliția germană la Augsburg, la sfârșitul lunii. De atunci, s-a aflat în arest, contestând extrădarea.

Instanța din München a respins argumentele lui Cherecheș, considerând că nu există motive pentru a nu fi extrădat. Transferul său în România urmează să fie organizat de autoritățile germane și române, urmând a avea loc până la data de 22 martie 2024.

Citeste și:  CNAIR a desemnat câștigătorii contractelor pentru elaborare SF și PAC necesare construcției a șapte pasaje pietonale subterane pe DN1, DN1A și DN1B

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a salutat decizia instanței din München: „Este o victorie a justiției și un semnal clar că nimeni nu este mai presus de lege. România are o politică de toleranță zero față de corupție și vom continua să luptăm pentru ca toți cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere.”

Extrădarea lui Cherecheș este un moment important în lupta împotriva corupției din România. Este un mesaj clar că nimeni nu este imun la lege, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.