Funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă.Există totuşi o condiţie

Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, indiferent de rata de incidență, cu o condiție, doar dacă au tot personalul vaccinat împotriva Covid 19. Nu s-a luat o decizie însă există discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, a declarat premierul la Digi 24.

„Trebuie să vedem partea asta de după pandemie și am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus și discutăm – nu este o decizie luată, dar discutăm –  ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență – crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a detaliat Florin Cîțu.

Florin Citu a precizat ca un comitet interministerial pregateste scenariile pentru cum va arata România dupa 1 iunie, dacă la acea dată vor fi 5 milioane de persoane vaccinate.

 „Ca să putem să deschidem, să revenim la normalitate, să știm cum vor putea merge, de exemplu, oamenii la un concert, cum vom putea merge pe litoral, în excursii, cum vom putea merge la restaurante, să facem un pas înainte. După aceea vom mai avea două luni, mai vaccinăm până la 60-70 la sută și apoi putem să vorbim de etapa de după 70 la sută, când putem vorbi, poate, și de renunțarea la mască în spațiul public. Acestea sunt lucrurile pe care le vedem, dacă ne vaccinăm”, a punctat Florin Cîțu.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.