Fundația Comunitară Brașov este alături de Ucraina! Campania „Oameni pentru Oameni” strânge donații pentru ajutorul umanitar

Ca răspuns la strămutarea unui număr masiv de refugiați în urma atacului armat al Rusiei asupra Ucrainei, Fundația Comunitară Brașov coordonează campania de strângere de donații și repartizarea lor spre puncte de coagulare a resurselor și a serviciilor vitale pentru migranții ucraineni.

Efort internațional unit

Fundația Comunitară Brașov se alătură efortului societății civile internaționale și a statelor europene democrate de a sprijini Ucraina. Puterea stă în capacitatea de susținere rapidă și colectivă a soluțiilor de asistență umanitară pentru familiile ucrainene aflate în exod dinspre zona de conflict.

Campanie de răspuns la nevoile urgente ale migranților și refugiaților

Fundația coordonează strângerea de donații și repartizarea lor către următoarele obiective umanitare:

  • Asistență imediată la graniță pentru refugiații care tranzitează România.
  • Asistență pe termen mediu și lung pentru refugiații care tranzitează sau aleg să rămână temporar sau definitiv în România.
  • Sprijin umanitar acordat din Timișoara către Cernăuți (cele două orașe sunt înfrățite) pe baza cererilor din acest oraș.
Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Reunirea partenerilor strategici din societatea civilă

Fundația garantează calitatea serviciilor de asistență oferite refugiaților prin realizarea de parteneriate strategice și logistice cu organizații neguvernamentale acreditate și cu reputație, dar și prin coordonarea cu instituțiile statului român. Partenerii actuali ai acestei campanii sunt Fundația Comunitară Timișoara și LOGS – ONG specializat în acordarea de asistență materială de urgență migranților și refugiaților și în susținerea integrării refugiaților, lista rămânând deschisă pentru toți actorii sociali cu expertiză în asistență materială, juridică şi medicală, orientare și dialog intercultural, advocacy.

”Ceea ce trăim e zguduitor, revoltător și foarte dureros. Este șocant să acceptăm că după 75 de ani de pace avem de-a face cu un război care atacă în cel mai crunt mod dreptul la viață și la libertate, care lovește în valorile noastre cele mai de preț și distruge fulgerător sentimentul de siguranță.

Ține de ADN-ul fundațiilor comunitare să simtă pulsul comunităților din jurul lor, să organizeze ideile și resursele din comunitate pentru a acorda ajutor celor aflați în suferință și în pericol imediat. Ne ridicăm la nivelul provocărilor sociale de astăzi și ne implicăm cu toată forța donatorilor noștri.” Laura Popeea, director executiv Fundația Comunitară Brașov

Citeste și:  Romfilatelia alături de Agerpres la aniversarea celor 135 de ani de existență

Coordonatele campaniei

Campania de donații se realizează prin site-ul www.oamenipentruoameni.ro, instrument care raportează în timp real fondurile strânse, precum și repartizarea acestora către servicii și produse menite să asiste sistemul național de azil și gestionarea tranzitării teritoriului de către migranți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.