Funeraliile Papei Emerit Benedict al XVI-lea vor avea loc mâine. Papa Francisc va conduce ceremonia – o premieră în istoria modernă

Pentru prima dată în istoria modernă, un papă în funcție va prezida funeraliile predecesorului său, Papa Francisc urmând să conducă o ceremonie „simplă” pentru Benedict al XVI-lea, care a murit de Revelion. Înmormântarea va avea loc joi, 5 ianuarie, scrie France24. Benedict al XVI-lea este primul suveran pontif care a renunțat la tronul papal de la Evul Mediu până în prezent. Totuși, el a trăit în interiorul Vaticanului și a continuat să poarte alb.

La căpătâiul Papei Emerit s-au perindat zeci de credincioși îndoliați. Mulți cred că odată cu dispariția lui Benedict al XVI lea se închide un capitol important din istoria bisericii catolice. Credincioși îndoliați din toate colțurile lumii au continuă să vină la Bazilica Sfântul Petru de la Vatican pentru a-i aduce un ultim omagiu Papei emerit. Deși sunt cozi impresionante și fiecare persoană trebuie să treacă prin filtrele de securitate, totul decurge fără probleme. Printre cei veniți să se reculeagă la catafalcul fostului pontif s-a aflat și premierul ungar Victor Orban. Cei mai multi sunt însă oameni simpli, majoritatea italieni.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Vaticanul a anunţat că va fi o ceremonie simplă, solemnă şi sobră, aşa cum şi-a dorit Papa emerit.

Papa emerit Benedict al XVI-lea s-a stins din viață la 95 de ani.

În 2013 a surprins întreaga lume când și-a anunțat demisia, spunând că sănătatea nu îi mai permite să rămână pe Scaunul Pontifical. În aceeași perioadă au apărut controverse legate de mai multe cazuri de abuzuri sexule ale unor preoți, despre care s-a presupus că Joseph Ratzinger ar fi știut în perioada în care era Arhiepiscop de Munchen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.