Furtună mortală în Grecia. Doi români aflați în vacanță au murit și altul este rănit

O furtună neobişnuit de puternică a ucis 6 turişti străini în Grecia, în peninsula Halkidiki. Printre cei care au murit se află şi doi cetăţeni români: o femeie şi un băiat de 8 ani. MAE: Un al treilea român este rănit. Autoritățile au decretat stare de urgență.

„Consulatul general al României la Salonic are în atenție incidentul din Halkidiki. Reprezentanții Oficiului Consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate și identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite. În urma demersurilor, autoritățile au precizat că doi cetățeni români au decedat, iar un altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. La acest moment, din cauza condițiilor meteo și a unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autoritățile locale se desfășoară cu dificultate. O echipă consulară s-a deplasat la fața locului” a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt Ministerul Afacerilor Externe.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Până pe 12 iulie este cod roșu de furtună, în Salonic

Ei şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant s-a prăbuşit din cauza vântului puternic.

De asemenea, doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau.

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit.

Sunt peste 100 de răniți în urma vijeliei.

Ministerul român de Externe așteaptă confirmări din partea autorităților elene în legătură cu românii noștri, a declarat pentru Știrile TVR purtătorul de cuvânt al ministerului.

În zona Halkidiki se află aproximativ 200 de români.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

“Site-ul național de meteorologie din Grecia a anunțat că este posibil să apară astfel de fenomene. Au anunșat că vor fi furtuni puternice, cantități importante de precipitații. Situația rămâne instabilă și în zilele următoare. Este foarte posibil ca pe parcursul zilei de duminică, fenomenele să devină intense” a declarat Alina Șerban, meteorolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.