Gabriel Bitan, medaliat cu bronz la săritura în lungime la Campionatele Europene din Turcia

Sportivul român Gabriel Bitan a câştigat medalia de bronz în proba de săritură în lungime, duminică, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul.

Bitan, care fusese al treilea şi în calificări (8,03 m), a obţinut medaliat cu performanţa de 8 metri, fiind devansat în clasamentul final de grecul Miltiadis Tentoglou, campionul olimpic en titre, cu 8,30 m, şi de suedezul Thobias Montler, cel mai bun din calificări, cu 8,19 m.

Aceasta este cea mai bună performanţă din carieră pentru Gabriel Bitan (24 ani), care se clasase pe 8 la Europenele de sală din 2021 de la Torun.

Bronzul lui Bitan este a doua medalie a României la Europenele indoor de la Istanbul, după argintul cucerit de Claudia Mihaela Bobocea, sâmbătă seara, la 1.500 metri.

Citeste și:  Victorii pentru juniorii de Under 17 şi Under 19 de la FC Braşov în meciurile cu FC Hermannstadt

La săritura în înălțime, Daniela Stanciu a terminat pe locul 7. Stanciu, care în calificări sărise 1,91 m, nu a reuşit decât 1,86 metri în finală. Titlul continental a fost câştigat de ucraineanca Iaroslava Mahucih, cu 1,98 m, argintul a revenit olandezei Britt Weerman, cu 1,96 m, iar bronzul a fost adjudecat de o altă reprezentantă a Ucrainei, Katerina Tabaşnik, cu 1,94 m.

România cucerise ultimele medalii la Europenele indoor în 2015, la Praga, unde Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Iuşco (lungime) au urcat pe treapta a treia a podiumului. La ultima ediţie, de la Torun (2021), cea mai bună performanţă a fost realizată de Daniela Stanciu, locul cinci la săritura în înălţime.

Citeste și:  Trei braşoveni de la ACS Reggio Liriada Braşov, convocaţi în premieră la echipa naţională de minifotbal

România participă cu 14 sportivi, şapte fete şi şapte băieţi, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie), care reunesc 593 de atleţi din 47 de ţări, 301 la masculin şi 292 în feminin.

Atleţii români au prins patru finale la Istanbul, ultima fiind programată duminică seara: Alina Rotaru-Kottmann la lungime (18:50), notează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.