Gabriel Florescu: ‘Eurostrada, abonată la contractele cu dedicație de la Primărie, firma familiei șefului Finanțelor Brașov’

Seria dezvăluirilor despre contractele cu dedicație pe care Primăria Brașov le-a oferit firmei Eurostrada continuă. Fostul șef al BCCOA Brașov, Gabriel Florescu a studiat contractele dintre Primăria Brașov și firma Eurostrada doar din ultimii doi ani. Rezultatul ar stârni interesul oricărui procuror, încă independent, care nu a fost adus la tăcere prin repartizarea unei care din fondul locativ al Brașovului.

Florescu vorbește în postarea de pe pagina de Facebook despre modul în care Primăria Brașov nu numai că a oferit contracte cu dedicație firmei Eurostrada, ci i-a dat bani pentru intreținerea străzilor asfaltate, sub forma „întreținerii și reparării” străzilor, lucrări pe care această societate era obligată să le efectueze în baza garanției la lucrări.

Privind la structura acționariatului este lesne de ovservat că Euro Strada are pile la Finanțe în Brașov, fiind campioana la recuperarea de TVA , de la stat, față de alte societăți care trec prin foarte multe filtre și așteaptă foarte mult timp, până se face recuperarea de TVA.

Și se mai naște întrebarea: cum Finanțele Brașov verifică firma Euro Strada cu un finanțist în frunte ce ar putea intra în conflict de interese cu privire la verificările fiscale făcute de către subordonați la firme ale membrilor săi de familie?

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

„De la lume adunate si inapoi la lume date…cum am promis, voi continua dezvaluirile privind modul cum se cheltuiesc banii publici la Primaria Brasov, evident cu Eurostrada. Tot printr-o procedura de negociere fara publicare de anunt, la data de 02.05.2019, in favoarea lui Euro Strada se incheie un contract de achizitii publice in valoare totala de 14 228 992.38 lei (fara TVA) si acum vine surpriza cea mare, avand ca obiectiv ,,Întreţinere şi reparare a străzilor din partea nordică a Municipiului Braşov – LOT I – delimitate de str.Zizinului, Toamnei, M.Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str.Al.I.Cuza), str.Al.I.Cuza, Avram Iancu, str.Stadionului (sector str.Avram Iancu – str.Lungă), Calea Făgăraşului (se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Zizinului, Toamnei, M.Kogălniceanu, inclusiv intersecţiile” (asa ca dragi brasoveni sa stiti ca atunci cand vorbim de strazi secundare ale municipalitatii, este o suma de contract, iar cand este vorba de „strazi”, este o suma mai mare). Asa cum explicam si intr-o postare anterioara, strazile intai se asfalteaza si apoi se intretin si repara, pe bani publici si nu putini. In conditii normale, dupa ce strazile au fost asfaltate, firma care a facut lucrarea, ar trebui sa asigure o garantie a calitatii lucrarii pe cativa ani buni, iar aceste reparatii si intretineri, sa se faca pe cheltuiala celui care a facut lucrarea de asfaltare. Ori la primaria Brasov lucrurile stau altfel, faci o lucrare de asfaltare proasta, pe bani publici, ca sa poti ulterior, in scurt timp, sa poti repara lucrarea facuta, tot pe bani publici. Va dati seama ca si in acest caz discutam de pretul cel mai scazut, desi procedura de achizitie folosita, negociere fara publicare de anunt (doar in situatii strict prevazute de lege, de regula in caz de urgenta si pe o perioada scurta de timp in paralel cu deschiderea unei licitatii pe SICAP), nu implica publicarea pe SICAP a anuntului si alegerea din mai multe oferte, a ofertei cea mai avantajoase. Este clar ca in cazul de fata nu se poate vorbi de o urgenta atata timp cat contractul a fost incheiat pe o perioada lunga de timp. Iar la pozitia „Justificarea alegerii procedurii negociate fara publicarea prealabila a unei invitatii la o procedura concurentiala de ofertare în conformitate cu articolul 32 din Directiva 2014/24/UE”, nu exista nici in acest caz, nici o justificare. Daca adunam contractul de dezapezire si cel de intretinere si reparatie strazi secundare, constatam ca numai din 2 contracte, Euro Strada a incasat suma de 11 870 067 lei (fara TVA), pe anul 2018, iar pe anul 2019, suma de 14 228 992,38 lei (de data aceasta numai dintr-un contract), folosindu-se aceeasi metoda de atribuie si anume, negocierea fara publicare de anunt.
Cetateni ai Brasovului stati linistiti ca banii dvs si de data aceasta, au mers acolo unde trebuie !”, a scris Gabriel Florescu pe pagina de Facebook.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.