„Gala muzicii ușoare românești” deschide, mâine, seria unor spectacole care vor aduce în fața publicului brașovean mari personalități ale muzicii ușoare

„Gala muzicii ușoare românești” deschide seria unor spectacole care vor aduce în fața publicului brașovean mari personalități ale muzicii ușoare românești, muzicieni de înaltă ținută artistică și cu o foarte bogată activitate profesională, care au contribuit la dezvoltarea şi popularizarea genului prin creațiile lor muzicale dar şi prin organizarea şi susținerea a nenumărate concerte, festivaluri, concursuri, emisiuni radio şi TV. Evenimentul va avea loc pe 25 octombrie, de la ora 18:30, la Aula Universității Transilvania.

„În această primă ediție, avem bucuria de a-i avea ca protagoniști pe compozitorul Horia Moculescu, autor a peste 500 de melodii, muzică pentru filme/seriale și realizatorul emisiunii „Atenție se cântă” (TVR1) și pe compozitorul, pianistul, dirijorul Andrei Tudor, conferențiar la Universitatea Națională de Muzică din București, deținător a peste 30 de premii pentru creație sau interpretare. Alături de cei doi maeștri se vor afla Luiza Zan, nume de referință al jazului românesc, formația Academic Music Factory a Facultății de Muzică, coordonată de prof. Florin Bălan și studenții Facultăților de Muzică și Medicină: Mihai Teacă, Ciprian Cucu, Cătălina Neacșu, Iulia Neagoe, Lapresta-Aguilar Maria Micaela, Ioana Berechet, Andreea Hristea, Ioana Rucsanda și Daria Moga”, transmit organizatorii.

Programul cuprinde piese de referință din muzica ușoară românească, unele dintre ele selectate din creația muzicienilor invitați, dar și din creația compozitorilor Dan Pavelescu, Valentin Muntean, Edmond Deda, Florin Bogardo, Marius Țeicu, Gelu Solomonescu.

Citeste și:  Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.