Gala Premiilor Gopo, ajunsă la cea de-a XVI-a ediţie

Astăzi, 3 mai 2022, este programată, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, cea de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România.

La gala ce sărbătoreşte realizările cinematografice ale anului 2021 sunt invitate peste 900 de personalităţi din lumea filmului din ţara noastră. Prezentator este, pentru cel de-al doilea an consecutiv, actorul Adrian Nicolae. Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo este transmisă live pe VOYO, TIFF Unlimited şi premiilegopo.ro.

Ediţia din acest an a Galei stă sub semnul solidarităţii. În aşteptarea evenimentului, iubitorii de film de pretutindeni sunt invitaţi să se alăture campaniei „Uniţi prin Film”, trimiţând 2 euro printr-un SMS cu textul FILM, la 8840. Toate fondurile obţinute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniştii din industria ucraineană de film cu ajutorul Coaliţiei Internaţionale pentru Cineaşti aflaţi în situaţii de Risc (ICFR).

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Un număr de 19 lungmetraje româneşti lansate în cinematografe sau pe platforme VOD în 2021 au fost nominalizate anul acesta la 20 de categorii.

Pentru Cel mai bun lungmetraj de ficţiune concurează filmele care au avut şi cele mai multe nominalizări: „Otto Barbarul” (13 nominalizări), „Malmkrog” (11 nominalizări), „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (8 nominalizări), „Neidentificat” (7 nominalizări) şi „Câmp de maci” (7 nominalizări).

Lista completă a nominalizărilor poate fi accesată la adresa https://premiilegopo.ro/nominalizari.

Marilor actori Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc li se va acorda Premiul Gopo pentru Întreaga carieră. Premiul Special le va fi oferit asistenţilor de cameră Pompiliu Avram, Mihai Mihăilescu şi Constantin Nica.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Ceremonia decernării Premiilor Gopo va fi marcată şi de două momente speciale, puse la cale cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la premiera lungmetrajului „Secvenţe”, în regia regretatului Alexandru Tatos, şi a 20 de ani de la lansarea filmului „Filantropica” – regia Nae Caranfil. Cele două momente aniversare vor reuni şi o parte din echipele de producţie ale filmelor care şi-au pus amprenta asupra cinematografiei române.

Premiile Gopo 2022 sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Asociaţia „Dacin Sara”, Babel Communication.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.