Garda de mediu a amendat Primăria Sânpetru din cauza gunoaielor găsite în Durbav

Primăria Sânpetru a fost amendată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Brașov din cauza unor gunoaie găsite pe malurile pârâului Durbav.
„In urma sesizarilor unor locuitori ai comunei Sânpetru din județul Brașov privind existența de deșeuri abandonate în cantitate semnificativă, atât pe terenuri din intravilan cât și pe malurile și albia pârâului Durbav, comisari din cadrul GNM-CJ Brașov au desfășurat o amplă acțiune de verificare. Ca urmare, au fost constatate abandonate deșeuri municipale amestecate, plastice, cartoane, voluminoase, vegetale, pe terenuri proprietate publică și privată. Cantități mari de PET-uri in albia pârâului Durbav, alături de alte tipuri de deșeuri. Controlul a fost cumulat cu cerințele impuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de MEDIU referitor la verificarea stării de salubritate a cursurilor de ape, rigole, șanțuri și asigurarea secțiunii de scurgere a apelor mari.
Urmare celor constatate, au fost impuse măsuri cu termen scurt de realizare , de eliminare corespunzătoare a tuturor deșeurilor constatate depozitate necontrolat. De asemenea, s-a impus masura păstrării permanente a unei stări de salubritate corespunzătoare in comună, luarea de măsuri de constientizare a populației pentru colectarea corectă a deșeurilor, luarea de măsuri concrete pentru impiedicarea apariției de noi depozitării necontrolate de deșeuri pe tot cuprinsul UAT Sânpetru. In urma celor constatate, s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 100.000 lei” se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Brașov.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.