Garda Forestieră Brașov, corijentă la eficiență

Zeci de mii de metri cubi de lemn au fost tăiaţi ilegal anul trecut, cu prejudicii de milioane de lei, rezultă din controalele ministeriale efectuate la gărzile forestiere, relevă un document oficial prezentat de Profit.ro.
Corpul de control al ministrului Apelor şi Pădurilor, împreună cu delegaţii din cadrul Serviciului Control Regim Silvic şi Cinegetic din cadrul Direcţiei Generale Păduri, au efectuat controale la Garda Forestieră Braşov, pe raza căreia se află judeţele Sibiu, Mureş şi Braşov, se arată într-un document al ministerului respectiv. Ca urmare a verificărilor s-au constatat încălcări ale legislaţiei silvice, precum şi un volum de masă lemnoasă de 30.511 mc (volumul de 30.511 mc este compus din volumul de 28.623 mc pentru care nu există fizic cioate, în teren, care reprezintă prejudiciu adus fondului forestier naţional şi 1.888 mc pentru care există fizic cioatele arborilor tăiaţi fără drept, în teren) cu o valoare a prejudiciului de 5.872.000 lei, fără TVA. După avizarea şi aprobarea raportului de control, ministerul urmează să sesizeze instituţiile în drept pentru cercetări specifice.
Totodată, ca urmare a controalelor efectuate, în anul 2018, în fondul forestier naţional afectat de tăieri fără drept de arbori de pe raza judeţelor Olt, Mureş şi Braşov, a fost constatat un volum total de arbori tăiaţi fără drept de 6.744 mc, cu o valoare a prejudiciului de 3.554.628 lei. În continuare, în fondul forestier naţional afectat de tăieri ilegale de arbori din judeţele Mureş, Braşov şi Olt, au loc verificări în acest sens, mai arată sursa citată.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.