Geamanduri în formă de cruce! Salvamarii anunță că nu le vor monta: „Mai bine ne trimiteau o mie de balize să le punem din zece în zece metri”

Revoltă pe litoral, după ce în Marea Neagră și-au făcut apariția mai multe geamanduri noi în formă de cruce. Bornele portocalii, pe care este scris și numărul morților înecați în Marea Neagră, au stârnit un val de reacții printre salvamari, care spun că acestea sunt periculoase și inestetice. Acestea au fost donate de Fundația SMURD.

“Nu le vom monta pentru că rolul geamandurii este de a marca zona de siguranţă. Sunt bine specificate în lege forma şi culoarea ei. Această  geamandură, care nu ştiu de cine a fost creată, nu îndeplineşte aceste condiţii. În plus, elementele de prindere pe geamandură sunt periculoase, sunt plăcuţe cu colţuri, iar în momentul în care marea este agitată şi o persoană este curioasă să citească acel mesaj, acea plăcuţă o poate răni”, a explicat Gabriel Culea, citat pe G4media.ro.

“Când am primit această geamandură, nu am văzut un lucru care să ne ajute, ci un lucru care mai mult ne încurcă. Şi am zis că noi salvăm vieţile oamenilor, noi nu facem politica nimănui. Dacă vrea să îşi pună geamandura, să vină SMURD-ul, cine vrea să le pună, eu nu îmi asum asemenea năzdrăvănii. Probabil cineva de la SMURD a primit ordin să le aducă aici. Pe noi nu ne avantajează, mai bine ne trimiteau o mie de balize să le punem din zece în zece metri”, a explicat George Lipoveanu pentru sursa citată.

O astfel de geamandură a fost deja montată la Eforie Nord, dar partea superioară, în formă de cruce, s-a rupt deja, din cauza valurilor puternice.

Citeste și:  Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie. Vezi programul!

Foto. Ziarul de Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.