Gen. (r) Vasile Bucinschi de la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă, acuzat de plagiat

Fostul rector al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” (AFA) din Brașov, general (r) de flotilă aeriană Vasile Bucinschi, a fost declarat vinerea trecută câștigător al unui concurs pentru un post de profesor în universitatea pe care a condus-o în trecut, potrivit pressone.ro.

Deși Academia a modificat recent metodologia de concurs, Bucinschi a fost declarat „admis” fără să îndeplinească unele dintre criteriile obligatorii cerute de lege.

În plus, printre lucrările depuse la dosarul de concurs se află o carte plagiată integral de fostul rector, pe care o semnează împreună cu actualul rector al Academiei Forțelor Aeriene.

Paradoxal e că, deși a dat concurs pentru un post de profesor, Vasile Bucinschi a mai deținut acest grad didactic până în 2017, când s-a pensionat, la 55 de ani.

Citeste și:  A început o nouă campanie de dezinsecție în municipiul Brașov

La acel moment, Bucinschi a trecut în rezervă, schimbând statutul de militar cu cel de pensionar civil și salariul de circa 11.000 de lei net cu o pensie mai mare decât leafa lunară.  

După ce a devenit pensionar, fostul rector a încercat să redevină angajat – cu normă întreagă și pe perioadă nedeterminată – a universității din care abia plecase. 

În iulie 2019, la doi ani după pensionare, Bucinschi a dat concurs la Academia Forțelor Aeriene pentru un post de lector – pentru că nu îndeplinea criteriile pentru un grad didactic mai mare, de conferențiar sau profesor –, însă a fost respins. 

Fostul rector a participat la un nou concurs în februarie 2020, tot pentru un post de lector, pe care de data asta l-a câștigat, și astfel a redevenit angajat pe perioadă nedeterminată la AFA. De această dată ca civil. 

Citeste și:  Trei societăți comerciale, verificate de către polițiștii de imigrări din Brașov

Singura modificare apărută în lista de criterii pe care Bucinschi a depus-o în luna februarie, când a obținut postul de lector, față de cea depusă acum, pentru postul de profesor, este cartea plagiată pe care o semnează împreună cu actualul rector al Academiei Forțelor Aeriene. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.