George Scripcaru a fost ACHITAT în dosarul de CORUPȚIE: Magistrații au amânat de zece ori pronunțarea

Lovitură de teatru în dosarul în care, George Scripcaru, judecat pentru fapte de corupție: primarul Brașovului a fost achitat după mai multe amânări consecutive. Mai precis 10 amânări în care judecătorii Curții de Apel Brașov au cerut timp pentru deliberare.

Procurorii DNA Brasov l-au trimis în judecată, la jumătatea lunii februarie 2016, pe George Scripcaru, pentru abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu și luare de mită.

În aceeași cauză au fost judecați Adina Durbacă, viceprimar al Brașovului la acea vreme, pentru instigare la tentativă de abuz în serviciu, Silviu Calin Pop, administratorul firmei care ar fi fost favorizate de Primaria Brașov, pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, dare de mită și spălare de bani, Attila Radnoti, director al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov, pentru abuz în serviciu și uz de fals, Liliana Horga, director executiv adjunct al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov, pentru abuz în serviciu, uz de fals și tentativă de abuz în serviciu.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011, reprezentanții SC Cet SA și Tetkron SRL, societăți având ca unic asociat municipiul Brașov, au încheiat contracte de vanzare-cumparare sau prestări servicii cu o firmă privată care furnizează energie termică, prin încălcarea normelor legale.

“În perioada 2011-2012, inculpatul Scripcaru George, în calitate de primar al municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații David Mihai Ciprian și Pop Călin Silviu, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu firma acestuia din urmă, urmărind obținerea, atât pentru sine, cât și pentru această societate și persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite”, se arată în rechizitoriul DNA.

Citeste și:  70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie

În 3 octombrie 2011, primarul a atribuit firmei controlate de Călin Silviu Pop un contract de lucrari, printr-o procedură formală de achiziții publice, în cadrul căreia membrii comisiei de selecție a ofertelor au declarat, în mod nelegal, câstigâtoare, societatea omului de afaceri, deși aceasta nu îndeplinea condițiile pentru a face lucrările respective (lipsă personal specializat și utilaje, lipsă experiență în domeniu etc).
Contractul avea ca obiect realizarea interconexiunii rețelei de transport apă fierbinte, în zona de nord a municipiului Brașov.

Procurorii au susținut că, pe parcursul derulării contractului, primarul George Scripcaru a aprobat decontarea unor sume pretinse de firma lui Pop pentru lucrări neexecutate, nejustificate sau supraevaluate, prejudiciind bugetul local cu suma de 1.914.926,15 lei, care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea respectivă.

Citeste și:  Aproape 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului și până în prezent. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în Braşov, Mureș și București

Prin intermediul Cristinei Antonie, edilul ar fi primit de la omul de afaceri foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 400.000 de lei, constand în materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012, respectiv câteva mii de tricouri, sepci, pixuri, autocolante și pachete cu alimente, pentru a fi date alegatorilor.

Primaria municipiului Brașov s-a constituit parte civila cu suma de peste 1,9 milioane de lei. Dosarul se judeca la Curtea de Apel Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.