George Scripcaru anunță că va cumpăra 52 de autobuze electrice și hibrid

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat vineri achiziționarea a 52 de autobuze electrice şi hibrid, contractul de 137 milioane lei urmând să fie semnat în aceste zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui George Scripcaru, contractul de achiziţie urmează să fie semnat până la sfârşitul acestui an, având o valoare de aproximativ 137 milioane de lei. Vor fi cumpărate 32 de autobuze electrice și 20 de autobuze hibrid, cu bani de la Administraţia Fondului de Mediu.

În paralel se desfășoară și achiziția prin Programul Operațional Regional a 46 de noi mijloace de transport în comun și a 16 stații de încărcare, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

„Avem vești bune, în sensul că proiectele pe care le-am depus noi au fost validate după procedura de analiză și de contestații care s-a derulat. În următoarele zile va trebui să semnăm acest contract de finanțate. Sunt contracte mari din punct de vedere valoric, pentru autobuzele electrice și hibrid – aproape 137 de milioane de lei”, a spus, vineri, George Scripcaru.

În acest contract, 20% este cofinanţarea din partea municipalităţii.

După ce se va efectua achiziția, autobuzele ar urma să circule pe 12 linii ale RATBV, în conformitate cu planul de circulație propus de către operatorul de transport.

Pe lângă această achiziţie, municipalitatea mai vrea să cumpere troleibuze prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiect în care orașul Brașov este partener, iar lider este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Vor fi cumpărate 26 de troleibuze de 18 metri, 8 autobuze electrice de 12 metri și 12 autobuze electrice, 4 stații cu încărcare rapidă și 12 stații cu încărcare lentă.

Citeste și:  Nicolae Ciucă și Lucian Bode au venit cu trenul la Brașov

În plus, săptămâna trecută, municipiul Braşov a primit primele 10 autobuze, dintr-un lot de 105 comandate de municipalitatea braşoveană şi BERD, din Turcia. Autobuzele ar putea începe să circule pe traseele din Braşov în primele zile ale lunii ianuarie, după ce vor fi autorizate, omologate şi vor mai fi instalate anumite echipamente. Contractul pentru achiziţia celor 105 autobuze a fost de aproape 25 milioane euro. Restul autobuzelor urmează să fie livrate Braşovului eşalonat, până în luna aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.