Ger și viscol în toată țara: Temperaturile scad sub -20 de grade Celsius!

Ger și viscol se anunță pentru zilele următoare în România. Meteorologii au actualizat alertele și au emis noi atenționări Cod galben și portocaliu de ger și vânt puternic. În Carpații Meridionali și de Curbură se anunță rafale de 130 kilometri pe oră, potrivit Mediafax.

În intervalul vineri ora 12:00 – luni ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

O alertă Cod galben intră în vigoare vineri la ora 12:00 și expiră la ora 21:00, anunțând intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70…75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

De asemenea, de vineri ora 21:00 până sâmbătă la ora 21:00, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

Alerta Cod portocaliu începe vineri la ora 12:00 și se termină la ora 23:00. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.