Gest impresionant! Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei pentru a-și exprima îngrijorarea față de evoluția din Ucraina

Papa Francisc a ținut să-și exprime îngrijorarea cu privire la războiul din Ucraina când a mers la sediul Ambasadei Rusiei de pe lângă Sfântul Scaun – condusă de ambasadorul Alexander Avdeev, în această dimineață. A ajuns cu o mașină albă și a rămas în clădirea de pe Via della Conciliazione timp de peste jumătate de oră, după cum a confirmat directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

Papa Francisc urmărește îndeaproape evoluția situației din țara est-europeană, care este atacată din noaptea de 24 februarie, unde numeroase persoane au fost deja ucise și rănite. Deja la Audiența Generală de miercuri, înainte de începerea invaziei ruse, Papa și-a exprimat „marea întristare din inimă” pentru înrăutățirea situației din Ucraina.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Papa a făcut apel „la cei cu responsabilitate politică să-și examineze serios conștiința în fața lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii și nu al războiului”. Și a cerut credincioșilor și necredincioșilor deopotrivă să se unească într-o cerere comună pentru pace pe 2 martie, Miercurea Cenușii, prin rugăciune și post. „Isus ne-a învățat că nesimțirea diabolică a violenței i se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu rugăciune și post. „, a spus Pontiful. „Îi invit pe toți să facă din 2 martie, Miercurea Cenușii, o Zi de Post pentru Pace. Îi încurajez pe credincioși într-un mod special să se dedice intens rugăciunii și postului în acea zi.”

Potrivit Agerpres, acesta este prima vizită a unui papă la o ambasadă în timpul unui conflict.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

 Foto: Gulliver/Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.