Grădinița nr. 13 – Municipalitatea a primit, în această dimineață, o ofertă care se încadrează în plafonul maxim stabilit prin evaluarea primăriei

În această dimineață, Primăria Brașov a primit o nouă ofertă din partea reprezentantului celor doi proprietari – unul care deține clădirea în care funcționează Grădinița nr. 13, pe strada Agrișelor nr. 10 și unul care deține terenul aferent acestei clădiri, în suprafață de 659 m.p. Noua ofertă este mult mai mică decât cea solicitată în primă fază și de această dată se încadrează în valoarea maximă stabilită de expertul independent prin evaluarea comandată de Primăria Brașov.

,,Am o veste bună pentru copiii, părinții și angajații de la Grădinița nr. 13. În urma discuțiilor avute cu reprezentantul celor doi proprietari, am ajuns la un numitor comun în ceea ce privește achiziția celor două imobile. Urmează ca în prima ședință, Consiliul Local să decidă asupra acestei achiziții, după care să demarăm procedurile pentru încheierea contractului. Tot astăzi am primit câte o notificare din partea reprezentantului proprietarilor și din partea executorului judecătoresc, cu privire la procedura de anulare a executării silite. Din păcate această situație trenează de mai mulți ani, dar, după aprobarea Consiliului Local, lucrurile vor intra în normal, iar municipalitatea va putea lua în calcul modernizarea acestei grădinițe. Având în vedere că toate achizițiile de imobile de către primărie se pot face doar în baza unui raport de evaluare, a fost necesară o perioadă de negociere și mă bucur că cei doi proprietari au înțeles că, în conformitate cu prevederile legale, nu putem depăși limita stabilită de evaluator. Le mulțumesc colegilor din executiv și celor din consiliul local pentru modul în care s-au implicat până acum”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

La următoarea ședință de Consiliul Local, executivul va solicita acordul pentru achiziția clădirii și terenului, în limitele maxime stabilite de evaluator.

Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia după ce proprietarul clădirii va finaliza procedurile de intabulare, având în vedere faptul că, la acest moment, construcția nu este intabulată.

Vă reamintim că Grădinița nr. 13 funcționează într-un clădire proprietate privată pe care municipalitatea a închiriat-o, în anul 2021, pentru o perioadă de 10 ani, după ce cu un an mai devreme instanța de judecată a obligat-o să restituie în natură acest imobil.

În ceea ce privește terenul, acesta este tot proprietate privată, titular fiind o altă persoană decât cea care deține clădirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.